Transfer de bune practici în domeniul voluntariat între organizaţii din R. Moldova şi România



Asociaţia „Tinerii pentru dreptul la viaţă”(TDV) Republica Moldova lansează proiectul „Transfer de bune practici în domeniul voluntariat între organizaţii din R. Moldova şi România”. Proiectul are drept scop crearea parteneriatelor regionale în domeniul voluntariat pentru dezvoltarea capacităţilor ONG în managementul eficient al voluntarilor pentru sporirea gradului de participare a cetăţenilor în activităţi de voluntariat.

Cu un buget de 10 000.00 USD, finanţat prin intermediul Fundaţiei Est – Europene, din resursele financiare acordate de Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) şi Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei / DANIDA proiectul va facilita transferul de experienţă în domeniul Management al voluntarilor, între organizaţiile din R. Moldova şi România şi va multiplica practicile pozitive în domeniul Management al voluntarilor, în cadrul Programelor de Voluntariat al organizaţiilor din R. Moldova şi România.

Pe parcursul proiectului vor fi realizate 6 stagii cu o durată de 7 zile, pentru Coordonatori de voluntari din R. Moldova şi România în ONG din cele două tări, pentru a se familiariza cu managementul Programului de Voluntariat, politica organizaţională în domeniul voluntariat şi mecanismul de implicare a voluntarilor în comunicate. 

Proiectul va finaliza cu Conferinţa Naţională a Voluntariatului în cadrul căreia va fi discutat cadrul de implementare a Legii Voluntariatului în R. Moldova şi vor fi lansate iniţiativele de cooperare în cadrul Anului European al Voluntariatului – 2011.

Pe parcursul conferinţei va fi prezentată rezoluţia asupra mecanismul de colaborare între organizaţiile active în domeniul voluntariat din R. Moldova şi România.

Partenerii proiectului „Transfer de bune practici în domeniul voluntariat între organizaţii din R. Moldova şi România”sunt Fundaţia „Alături de Voi” România (va facilita desfăşurarea stagiilor în România) şi Black Sea Trust for Regional cooperation.