Voluntariat vs Statul



Un stat democratic nu poate exista fără implicarea societății în activități. Nu e vina noastră unde ne-am născut, dar e de datoria noastră să schimbăm lucrurile.

Avem guvernarea pe care o merităm, dacă e să luăm proverbele, deci ar fi păcat să dăm vina de fiecare dată pe alții că trăim așa cum trăim. Liderii se nasc acolo unde este e nevoie ca cineva să conducă o activitate, acolo unde oamenii iau inițiativa și fac ceea ce consideră că trebuie făcut, fără să aștepte ca alții să le ofere un statut sau condiții de lux.

Voluntariatul este activitatea ce dezvoltă liderii, ce motivează oamenii de a fi activi sociali și de a aduce o schimbare în țara în care trăiesc. La fel această activitate oferă o dezvoltare, internaționalism, sustenabiltate și are un impact pozitiv în societate. Pentru că pe lângă faptul că te dezvoltă pe tine ca personalitate are influențe și asupra societății în care trăiești.

Voluntarii fac munca fara sa fie remunerați financiar, aceștia însă sunt recompensați moral. Ei sunt cei care ne participă la schimbările sociale și prin activitatea pe care o desfășoară au un impact în pozitiv. Responsabilitatea ce și-o asumă este de a sensibiliza opinia publică și de a aduce un beneficiu societății din care provin.

Drept dezvoltare personală voluntariatul poate contribui la conturarea unui set de valori, la dezvoltarea abilităților de comunicare și oferă încredere în sine, motivare, cert este că oamenii care au curajul sa schimbe lumea – sunt voluntarii, oamenii care iau initiativa și încearcă să aducă schimbarea în societatea în care trăiesc.

Consider că statul are rolul de a propulsa tinerii si de a oferi un statut legal celor care într-adevăr vor să facă o schimbare în societatea în care trăiesc. O tara trebuie sa se implice in dezvoltarea sferelor care oferă dezvoltarea lideri, iar volunatriatul este activitatea care îți oferă maximă experiență de viață și are un impact de lungă durată.

 

http://alexandrabivol.blogspot.com