Copiii din comunităţile rurale ale Republicii Moldova îşi exprimă emoţiile şi gîndurile prin creaţii



Chişinău, 02/12/2010 - Sâmbătă, 4 decembrie, între orele 10.00 şi 16.00, în cadrul Târgului Anual de Crăciun (Moldexpo, pavilionul Nr.2), Delegaţia Fundaţiei Elveţiene «Terre des hommes» (Tdh) în Republica Moldova invită toţi doritorii să îmbine plăcerea cumpărăturilor de Crăciun cu posibilitatea de a descoperi talentele copiilor din Republica Moldova. Vizitând standul Tdh, oaspeţii şi participanţii la Târgului Anual de Crăciun vor găsi o paletă bogată de creaţii ale copiilor (desene, picturi, aplicaţii, lucrări manuale şi de artizanat) despre familie, lucruri care îi fac fericiţi sau care îi întristează, mesajele pentru părinţii plecaţi peste hotare sau meditaţii asupra viitoarei profesii.

Lucrările exprimă gândurile, emoţiile, sentimentele şi preocupările copiilor din 25 de localităţi rurale ale ţării noastre şi au fost realizate în cadrul activităţilor psiho - sociale de grup. Aceste activităţi au drept scop îmbunătăţirea stării psiho-sociale a copiilor victime sau în risc de abuz, neglijare, exploatare sau trafic prin jocuri, relaxare şi învăţare non – formală.

Menţionăm că activităţile psiho-sociale de grup cu copiii fac parte dintr-o gamă mai largă de servicii de protecţie a copilului, oferite de către actorii locali în cadrul proiectului Tdh „Reţea Socială pentru Protecţia Copilului” (RSPC), implementat în raioanele Soroca, Ungheni şi municipiul Chişinău. RSPC nu este doar un proiect, ci şi un model de acţiuni psiho-sociale de protecţie a copillor, orientat spre dezvoltarea capacităţilor actorilor locali. RSPC contribuie la îmbunătăţirea procedurilor de protecţie şi asistenţă a copiilor din comunitate.

Siguranţa pe sine, deschiderea, acumulare de competenţe personale şi sociale (rezilienţa, integrarea socială), exprimarea liberă a emoţiilor, gândurilor şi sentimentelor, sunt doar cîteva rezultate adoptate de copii, urmare a participării la Activităţi psiho-sociale de grup.

 

######

 

Pentru informaţii detaliate, vă rugăm să o contactaţi Nelea  Motriuc, Responsabil  de comunicare/informare, tel: 24 16 64, e-mail: nellea.motriuc@tdh.moldnet.md

 

Articol adaugat de: Nelea Motriuc