„Când îţi pasă, faci lucrurile să se întâmple!”

„Când îţi pasă, faci lucrurile să se întâmple!”

Circa 19 oameni s-au reunit într-o acţiune comună voluntară cu scopul de a repara o mică porţiune de drum grav avariată care uneşte 2 cartiere a satului Zârneşti.

Problema acestui drum era că pe timp de ploi, zăpada, devenea inaccesibil, atât pentru orice mijloc de transport, cât şi pentru copiii de grădiniţă şi elevii care trebuiau să meargă la şcoală. Astfel pe timp nefavorabil, din cauza drumului rău, cartierul Puricani rămânea practic izolat de restul satului.

În acest sens, grupul de iniţiativa, după câteva negocieri cu primăria Zârneşti, a obţinut circa 24 tone de pietriş. Aceasta cantitate a fost suficientă pentru a acoperi găurile mari care făceau această porţiune de drum inaccesibilă.

Într-un final drumul a fost îmbunătăţit în aşa fel încât orice mijloc de transport poate accesa acum cartierul Puricani în orice timp. Cu toate că drumul este departe de a fi perfect, oamenii se bucură că drumul plin de noroi şi amintiri neplăcute este deja în trecut.

Cu ocazia finalizării acestor lucrări, ONG „Ograda Noastră” lansează acţiunea „Când îţi pasă, faci lucrurile să se întâmple!” cu scopul de a motiva comunităţile din RM care se confruntă cu problema drumurilor rele să dea curs unor astfel de iniţiative la nivel local.

ONG Ograda Noastră este de părerea că prin acţiuni participative, prin realizarea unor parteneriate locale şi a unei sensibilizări continue a populaţiei locale, drumurile rele de ţară pot fi îmbunătăţite în mai multe localităţi din ţară după exemplul prezentat mai sus!

Pentru întrebări, alte detalii legate de această iniţiativă vă rog să ne contactaţi prim e-mail sau telefon.

Email: info (at) ogradanoastră.org
Tel./fax : +373 299 33270

Această iniţiativă a fost organizată de către Asociaţia Obştească „Ograda Noastră” în cadrul proiectului „Participarea este şansa ta!”, care este posibil graţie ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului AED Consolidarea Societăţii Civile în Moldova (MCSSP).  Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă în mod necesar poziţia USAID, Guvernului SUA sau AED.

Iniţiativa „Participarea este şansa ta” în imagini:

alt
Participarea oamenilor din s. Zârneşti, r-ul Cahul

alt
Drumul înainte de reparaţie

alt
Drumul după reparaţie (devine accesibil)

alt