Acţiune-parteneriat cu MMPSF destinată copiilor din familiile afectate de inundatii din r-ul Hîncest



În situaţii extreme, precum dezastre naturale şi calamităţi, nu putem trece cu nepăsare peste necazurile semenilor noşri.

Fundaţia “Familia Sturza” în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei au lansat acţiunea “Împreună mergem la şcoală”. Scopul acţiunii este de a de a asigura cu îmbrăcăminte şi încăltăminte necesare pentru şcoală 25 copii care vor merge în clasa I, copii din familiile afectate de inundaţiile din vara anului 2010 din s. Sărăteni, Cotul Morii şi Nemţeni rl. Hînceşti şi monitorizarea frecvenţei şcolare a acestor copii pe parcursul anului de învăţămînt 2010-2011.

Suma ajutorului material oferit de către Fundaţie pentru procurarea imbrăcămintei şi încălţămintei constituie circa 30 mii lei.

Misiunea Fundaţiei “Familia Sturza” este de a  sprijini si promova educatia in toate formele ei urmarind formarea persoanelor cu un pronuntat spirit de initiativa, a activismului civic şi a unei pronunţate responsabilităţi sociale.

Fondurile de care dispune Fundaţia “Familia Sturza”sunt canalizate în direcţia educaţiei, iar obiectivul este foarte bine conturat şi definit, de aceea fiecare dintre iniţiativele Fundaţiei, programe de burse sau  alte activităţi, reprezintă un pas înainte spre atingerea unui scop precis: îmbunatăţirea accesului tinerilor la o educaţie de calitate.