Tinerii cu dezabilităţi vor contribui la elaborarea unui studiu de profil



Centrul de Asistenţă Juridică pentru Persoane cu Dezabilităţi va instrui 15 tineri în cadrul unui atelier pentru elaborarea „Studiului privind barierile existente în calea incluziunii sociale a persoanelor cu dezabilităţi din Republica Moldova”, transmite Info-Prim Neo. 

„Acest studiu se vrea o monitorizare a politicilor publice existente în domeniul tinerilor cu dezabilităţi. Acesta urmează să conţină informaţii referitoare la problemele primordiale cu care se confruntă tinerii din categoria respectivă. Ne interesează cât de des le sunt încălcate drepturile acestora pe filiera educaţională, vieţii personale, în transport”, a declarat pentru Info-Prim Neo Mariana Ţîbuleac, coordonator relaţii publice al Centrului de Asistenţă Juridică pentru Persoane cu Dezabilităţi. 

În acest context Ţîbuleac menţionează că 15 tineri din ţară, inclusiv din Găgăuzia şi zona Trasnistreană, vor fi instruiţi în cadrul unui atelier de 2 zile referitor la probleme ce ţin de dezabilitate. Câţiva dintre aceşti tineri vor fi ulterior angajaţi în calitate de operatori de interviu pentru elaborarea nemijlocită a „Studiului privind barierile existente în calea incluziunii sociale a persoanelor cu dezabilităţi din Republica Moldova”. 

Elaborarea Studiului este sisţinută financiar de Academia Educaţională pentru Dezvoltare.

 

http://info-prim.md