7000 de lei pentru alimentarea a 60 de copii din familii social vulnerabile



Poza_Civic_copy

Cei 60 de copii din familii social vulnerabile din comuna Ştefăneşti, raionul Floreşti, care se alimentează zilnic doar cu un păhar de lapte şi 2 felii de pâine, vor întîlni Anul Nou la fel ca şi ceilalţi copii: cu un meniu complex şi dulciuri de la Moş Crăciun.

Aceasta va fi posibil graţie unui grup de studenţi de la Academia de Studii Economice din Moldova, facultatea Business şi Administrarea Afacerilor în frunte cu Natalia Ursu, preşedintele Consiliului Studenţesc din partea acestei facultăţi. În urma vizualizării apelului de ajutor publicat de către APP Ştefăneşti pe www.civic.md, la iniţiativa acestui grup de studenţi, în cadrul academiei s-a lansat o campanie de colectare de fonduri atât de la studenţi cât şi de la profesori. În scurt timp, s-a strâns suma de 7000 de lei, bani care au fost folosiţi pentru procurarea de paste făinoase, crupe, dulciuri şi fructe pentru suplinirea raţiei alimentare a celor 60 de copii, precum şi de a le oferi câte un cadou dulce de la Moş Crăciun în ajunul sărbătorilor de iarnă.

Cadourile au fost înmânate miercuri, în cadrul unui eveniment, organizat în incinta liceului teoretic Ştefăneşti de către Asociaţia Profesorilor şi Pedagogilor Ştefăneşti. Evenimentul face parte din campania de comunicare:”Harul iubirii de copii”. Campania a fost creată în cadrul proiectului: “Sporirea vizibilităţii ONG-urilor din domeniul drepturilor omului prin comunicare”, implementat de Asociaţia Specialiştilor în Relaţii Publice şi Comunicare în parteneriat cu PNUD Moldova, cu susţinerea financiară a Ambasadei SUA în Republica Moldova şi participarea companiei Orange.

“La atelierele de comunicare organizate în cardul proiectului ”Sporirea vizibilităţii ONG-urilor din domeniul drepturilor omului prin comunicare” am înţeles un lucru important - problemele comunitare se rezolvă prin comunicare, iar evenimentul la care asistăm astăzi confirmă acest lucru”, a menţionat Aurelia Bodiu, membru al APP Ştefăneşti, autoarea campaniei de comunicare: “Harul iubirii de copii”.

“Vom continua să implementăm activităţi de comunicare în cardul campaniei, cu scopul de a sensibiliza opinia publică pentru a ne ajuta să suplinim raţia alimentară a copiilor defavorizaţi din localitatea Ştefăneşti. Exemplul studenţilor de la ASEM este unul demn de urmat şi credem că contribuţia lor este un prim pas în îndeplinirea scopului campaniei – de a asigura dreptul copiilor la alimentaţie”, a concluzionat Aurelia Bodiu.

Pentru donaţii, fie în bani sau produse alimentare, contactaţi:

Aurelia Bodiu, membru APP Ştefăneşti

E-mail: smstefanesti@yahoo.com

GSM: +373 69912273

Pentru detalii contactaţi:

Ludmila Buzulan, Director Executiv ASRP

Str. Alexei Mateevici 60, of.430

GSM: +373 69338318

E-mail: liubu_1401@yahoo.com