INITIATIVA DE REFORMARE A CLASEI POLITICE OBTINE SUSTINERE IN SOCIETATE



tineri.jpgPeste 270 de tineri si doua organizatii studentesti sustin initiativa de reformare a clasei politice din Republica Moldova, lansata recent de un grup de initiativa a tinerilor. In declaratie se mentiona ca in contextul in care "ziua de 17 iunie 2007 este una extrem de importanta pentru initierea reformarii clasei politice", urmeaza ca "tinerii cu drept de vot din capitala sa participe activ la turul II al alegerilor primarului de Chisinau".

Pe termen mediu si lung, semnatarii declaratiei au propus ca "partidele politice sa includa in listele electorale pentru alegerile parlamentare din 2009 cel putin 25% tineri cu sanse reale de a fi alesi, astfel incat in Parlamentul Republicii Moldova din sa fie cel putin 15 - 20 de tineri deputati".

Printr-o scrisoare oficiala, Organizatia Tinerilor Etnici Romani din Moldova (OTERM) si Asociatia de Atitudini Civice isi manifesta solidaritatea cu declaratia pentru reformarea clasei politice din Republica Moldova si considera ca "implicarea activa a tinerilor in viata politica a tarii va duce la reformarea clasei politice si progresul societatii civile din Moldova".

Tudor Darie, unul dintre initiatorii declaratiei, subliniaza ca "desi initiativa mai este privita cu scepticism, se observa ca societatea doreste reformarea clasei politice. Astfel, semnaturile celor peste 270 de tineri care au semnat in favoarea declaratiei sunt un argument in acest sens".

Un alt membru al grupului de initiativa, Dumitru Ciorici, a declarat pentru UNIMEDIA: "Am fost uimit sa fiu contactat de atatea persoane dupa conferinta de presa care au declarat ca ne sustin initiativa si in curand vor reveni cu declaratii oficiale ale organizatiilor care le reprezinta. Aceasta inseamna ca reformarea clasei politice intr-adevar se doreste."

Semnatarii declaratiei invita Organizatiile de tineret ale partidelor politice, ONG-urile de tineret, dar si cele ale tinerilor originari din Moldova care activeaza peste hotarele tarii, sa-si manifeste public sustinerea pentru reformarea clasei politice din Republica Moldova.

Amintim ca declaratia poate fi citita si semnata la adresa http://www.petitiononline.com/moldova/petition.html

Sursa: Unimedia