Activități în derulare a Campaniei de Promovare și Dezvoltare a Filantropiei



În perioada 13, 16 august 2019, Platforma pentru Dezvoltarea și Promovarea Filantropiei din RM a organizat sesiuni de informare privind susținerea filantropiei pentru reprezentanții OSC-urilor și a business-ului local, din zona de sud și nord a țării. Evenimentele au avut loc în municipiile Cahul și respective, municipiul Bălți, fiind moderate de către Oxana Miron- specialist lobby și advocacy AO Concordia, membru al Consiliului PPDF. La evenimente au fost prezenți peste 40 de persoane.

Agenda evenimentului a cuprins următoarele teme de discuție:

  • Prezentarea activităților desfășurate în cadrul Platformei pentru promovarea și dezvoltarea filantropiei și a planului de acțiuni pentru anul 2019
  • Desfășurarea activităților filantropice în zona de nord și sud a RM: realizări, probleme, propuneri
  • Discutarea și aprobarea recomandărilor pentru perfecționarea activității Platformei și a oportunităților de aderare.

Participanții au interacționat activ și au abordat mai multe teme de interes comun, din prisma propriilor experiențe legate de subiectul filantropiei. În opinia lor, ar fi bine să se ia în considerare crearea unor mecanisme de stimulare a filantropiei, anumite înlesniri fiscale, facilitarea serviciilor bancare, reglementarea legislației în domeniul dat, iar conceptul de donație să fie promovat ca o modalitate bună de responsabilizare și educare a oamenilor. În concluzie, este necesar de a prezenta în continuare rezultate, asigurând sustenabilitatea filantropiei în Republica Moldova.

Următoarea activitate în cadrul Campaniei PPDF este preconizată pentru jumătatea lunii septembrie. Revenim cu informații și detalii în timpul apropiat.

Acțiunile PPDF sunt organizate în parteneriat cu ECNL și cu suportul financiar al Guvernului Danemarcei.