Team building la Neoumanist



Team building la Neoumanist

Intr-o echipa fiecare este bun,  sta in noi puterea de gasi acel bun si a-l folosi in succesul tuturor.

O echipa este mai eficienta decat suma indivizilor ce o formeaza in context organizational, mai ales cand performanta necesita competente, experiente si abordari diferite. Majoritatea oamenilor inteleg si recunosc importanta echipelor, iar o parte depun eforturi pentru a face echipele din care fac parte sa si functioneze.

In acest context, administratia AE Neoumanist, si-a propus sa organizeze un training. Scopul fiind îmbunătăţirea spiritului de echipă, înlăturarea barierelor şi stereotipurilor psihologice, creşterea încrederii în sine a participantilor şi creşterea solidarităţii.

Moderatori acestui training au fost Haiducii club de voluntari de la Corpul Pacii care practica acest gen de activitate timp de trei ani.

La inceput membrii echipei s-au simtit stanjeniti. A fost o activitate cu totul diferita de asteptarile participantilor. Pentru a sparge barierele psihologice şi a crea o atmosferă de încredere reciprocă care să predispună spre o comunicare cât mai eficientă, moderatorii au propus o serie de jocuri de cunoaştere şi jocuri de colaborare care au avut ca scop creşterea gradului de participare individuală, formarea capacităţii de rezolvare în colectiv a unor probleme. Exercitiile de interactivitate au fost invovative si eficiente dand posibilitatea participantilor sa aplice noile cunostinte in viitor si sa imbunatateasca abilitatile de comunicare in viata de zi cu zi si la serviciu.

A fost un training deschis si relaxant, cu multe informatii si exercitii, ce va ajuta participantii sa imbunatatesca comunicarea cu cei din jur si se descurce mai bine in diverse situatii atit la serviciu cit si in viata cotidiana.

La fine participantii au conchis: a fost un training bun. Un training care a oferit o comunicare si colaborare incredibila! Cele invatate aici pot fi folosite in viata de zi cu zi , in afaceri si fiecare poate deveni mai bun!

Din partea tuturor participantilor le multumim moderatorilor.

Daca faci planuri pentru anul urmator, planteaza orez. Daca faci planuri pentru deceniul urmator, planteaza copaci. Daca faci planuri pentru secolul urmatot atunci educa oamenii. (Proverb chinezesc.).

Autor articol: Bulicanu Ecaterina, Coordonator de proiect, Asociaţia pentru Educaţie “Neoumanist”

www.neohumanist.org,

www.neoumanist.wordpress.com