Pachet Educațional privind educația rutieră a copiilor pentru instituțiile de învățământ din țară



Educația corectă în domeniul siguranței rutiere a tinerei generații reprezintă o prioritate pentru Automobil Club din Moldova. În această privință, ACM a tradus și adaptat Pachetul privind siguranța rutieră a copiilor, elaborat de Alianța Estică pentru Transport Sigur și Durabil, pentru a oferi o resursă locală relevantă pentru problemele și provocările cu care se confruntă copiii pe străzile din țară. Pachetul a fost aprobat cu succes în curriculumul național de către Ministerul Educației și este utilizat ca material informativ de către educatori în cadrul disciplinei de dezvoltare personal, capitolul securitate personală.

IMG 3405 Copy

De la începutul anului, pe lângă distribuirea pachetului, echipa ACM a petrecut seminare informative pentru profesori în peste 50 de instituții de învățământ din țară, vorbindu-le acestora despre modul de utilizare corectă a materialului prezentat, precum și despre problemele actuale în abordarea educației rutiere a copiilor. Profesorii sunt foarte mulțumiți de suportul primit și apreciază în mod deosebit inițiativa. Aceștia sunt impresionați de metoda nouă și interactivă de predare a siguranței rutiere elevilor, în special referindu-se la anexele creative pe care le pot folosi în timpul lecțiilor sau în ungherașul siguranței rutiere present în fiecare instituție.

IMG 3577 Copy

Pachetul este un instrument educațional de predare în domeniul siguranței rutiere în cadrul educației formale și neformale pentru preșcolari și școlari. Acesta oferă resursele necesare pentru învățarea de către elevi a mesajelor de bază de care au nevoie pentru a fi în siguranță pe drum.

Automobil Club din Moldova apreciază în mod deosebit sprijinul Ambasadorului pentru Siguranța Rutieră în Moldova - Andrian Candu, al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și al Inspectoratului Național de Patrulare pentru implicare și support în introducerea pachetului în sistemul didactic.

IMG 3761

Lansarea și publicarea Pachetului Educațional pentru Siguranța Rutieră în Republica Moldova a fost finanțată de Ambasada Britanică la Chișinău. Conținutul publicației este responsabilitatea exclusivă a autorului și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Guvernului Britanic.