Reprezentantul OSCE pentru Libertatea Presei, ambasadorii UE și ai Marii Britanii vor ține discursuri la deschiderea Forumului mass-media 2018



La deschiderea Forumului mass-media din Republica Moldova, ediţia 2018, care se va desfăşura la Chișinău în perioada 29-30 noiembrie 2018, vor ține discursuri ambasadori și alți înalți reprezentanți din străinătate.

Astfel, a confirmat prezența la Forumul mass-media Reprezentantul pentru Libertatea Presei al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), Harlem Désir, care va vizita pentru prima dată Republica Moldova. Vor ține discursuri în fața participanților la Forum Ambasadorul Peter Michalko, șeful Delegaţiei Uniunii Europene și Lucy Rebbeca Joyce, Ambasadoarea Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

După sesiunea de deschidere, la Forumul mass-media 2018 vor urma câteva paneluri de discuții despre condiția jurnalistului în Republica Moldova, calitatea produsului oferit publicului, accesul la informație și transparența instituțiilor publice, activitatea Grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media. În zilele Forumului, se vor desfășura mai multe ateliere și master class-uri, susținute de experți și jurnaliști notorii din străinătate (Lituania, Germania, Ucraina, România, Estonia, Rusia).

Programul Forumului, dar și mai multe informații despre experții invitați puteți găsi pe pagina web https://mediaforum.md/event/2018

Tot acolo, vă puteți înregistra până la data de 19 noiembrie inclusiv.

Forumul mass-media 2018 este organizat de Consiliul de Presă din Republica Moldova, în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Asociaţia Presei Electronice (APEL). Desfăşurarea Forumului mass-media 2018 este finanţată de Programul Mass-Media al Fundaţiei Soros-Moldova şi co-finanţată de Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate (Germania) DW Akademie (Germania) şi UN Women Moldova.

Pentru informaţii suplimentare:

tel.: (022) 210602 (persoană de contact – Diana Lungu, coordonatoare comunicare)

www.mediaforum.md