Peste 1500 de elevi beneficiază de lecții de Educație pentru media în anul de studii 2018-2019



La o lună de la începutul anului școlar, avem parte de rezultate promițătoare pentru educația media. În acest an, mai mulți învățători și profesori instruiți de CJI au dat start activităților de educație pentru media, iar implicarea și entuziasmul de care au dat dovadă sunt un indicator al necesității acestui curs.

Până la etapa actuală, peste 1500 de elevi din clasele III-IV și VII-VIII studiază această materie, fie ca oră opțională, fie în cadrul orelor de dirigenție. La treapta primară, 45 de învățătoare predau Educația pentru media în 11 raioane, în municipiul Chișinău și în 2 orașe din stânga Nistrului. La treapta gimnazială, 20 profesori din 10 raioane și municipiul Chișinău au ales să predea acest curs opțional. Toți profesorii și elevii implicați în acest proces beneficiază de manuale gratuite oferite de CJI. 

În paralel, Centrul pentru Jurnalism Independent continuă activitățile de promovare a educației media. În perioada 22-28 octombrie va avea loc Săptămâna Educației Media, care va implica învățătorii și elevii din școlile în care se predă educația pentru media. Totodată, în perioada 26-28 octombrie planificăm să ținem primul program de instruire pentru învățătorii care predau în limba rusă. După training, învățătorii vor primi manuale gratuite pentru a putea preda cursul în clasele III-IV.

O retrospectivă a activităților în domeniul educației media organizate de CJI începând din 2014 vedeți în acest video https://www.youtube.com/watch?v=qkkO-CJ0ol4.