Vor fi amenajate noi locuri de parcare în centrul municipiului Ungheni



Săptămâna trecută au demarat lucrările de reconstrucție a unei parcări în zona comercială din centrul municipiului Ungheni.

În preajma magazinului „Fourchette”,  situat pe strada Mihai Eminescu va fi amenajat un spațiu pentru cel puțin 20 de locuri de parcare și va fi îmbunătățită calea de acces de pe această stradă. Problema noroiului și a apelor acumulate pe timp de ploaie va fi soluționată prin reconstrucția sistemului de canalizare pluvială. În această zonă va fi asigurat iluminatul public pe bază de LED, cu un consum redus de energie, vor fi amenajate spații verzi și o platformă pentru colectarea deșeurilor.

Lucrările de amenajare a parcării de pe strada Mihai Eminescu sunt realizate în cadrul proiectului „Modernizarea infrastructurii pentru dezvoltarea mediului de afaceri în municipiul Ungheni”, finanțat de PNUD Moldova prin intermediul proiectului Migrație și Dezvoltare Locală și contribuția agenților economici. Acesta are drept obiectiv crearea unei infrastructuri capabile să sporească creșterea economică a teritoriului în materie de promovare a afacerilor.  Astfel, 25 000 USD din valoarea totală a proiectului constituie grantul oferit de PNUD.  Cealaltă parte a cheltuielilor de reconstrucție și amenajare a parcării este acoperită de autoritățile locale și agenții economici care activează în această zonă: SRL „Porana – Com”, SRL „Livinetplus”,  SC „Andmaxcom” SRL, SRL „Acortamex”, SRL „Megacrip – Com”  și Octavian Hasnaș, persoană fizică.

Acest proiect nu se va limita doar la amenajarea parcării. El mai vizează și crearea primului cluster regional al promotorilor de afaceri, adică un model de asociere a oamenilor de afaceri în vederea creșterii atractivității economice și atragerea fondurilor 

Articol adaugat de: Primăria Ungheni