Participarea civică scoasă în evidență prin colaborarea dintre tineri și mass media locale

Peste 200 de tineri din mai multe localități din R. Moldova s-au implicat activ pe parcursul lunii trecute în activitățile instituțiilor de presă locale și regionale, învățând din prima sursă cum să creeze propriile produse mediatice.

IREX Europe a susținut în luna mai inițierea unor parteneriate între tineri și mass media regională prin intermediul instruirilor oferite de instituțiile de presă, care, la rândul lor, au reușit astfel să înțeleagă mai bine interesele și necesitățile acestui important segment demografic.

Pentru Angela Zaharova, de la postul regional Elita TV, a fost o revelație că tinerii dețineau anumite competențe media : ”Am descoperit tineri care știau deja să filmeze și să editeze un material”, a menționat jurnalista.

Cel puțin 50 de materiale jurnalistice vor fi produse ca urmare a colaborării dintre tineri și media regională în cadrul granturilor mici[1], al programului ”Încurajarea tinerilor ca să devină cetățeni activi”, susținut financiar de Uniunea Europeană.

Elita TV din Rezina, Expersul din Ungheni, Observatorul de Nord de la Soroca, Bas TV  de la Basarabeasca și Pro Media de la Cimișlia sunt beneficiarii din acest an. Scopul este de a spori calitatea și cantitatea producției locale, dar și interacțiunea și încrederea în comunitățile locale, prin intermediul produselor jurnalistice realizate de tineri.

și Observatorul de Nord 
).

 

[1] http://irex-europe.fr/2018/05/09/moldovan-youth-working-with-local-media/Organizații vizate: Centrul Media pentru Tineri | IREX Europe |


Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.