”Împărțit la doi”: Profesii masculinizate și feminizate pe piața muncii din Republica Moldova



A treia emisiune ”Împărțit la doi” prezintă exemplul Olgăi Kulik, singura femeie pilot din țară, și al lui Emilian Crețu, make-up artist, care și-au urmat pasiunea și au demontat stereotipul că unele profesii sunt doar pentru bărbați, iar altele – pentru femei. Protagoniștii ne vorbesc despre experiențe și provocări pe care au trebuit să le depășească pentru a putea profesa ceea ce-și doreau.

Mai multe despre cum e împărțită piața muncii de la noi și de ce continuăm să ne confruntăm cu prejudecăți privind rolurile specifice care ar trebui să le revină femeilor și bărbaților aflați din emisiune.

CJI realizează ciclul de emisiuni, intitulat ”Împărțit la doi”, prin intermediul căruia își propune să aducă în atenția publicului aspecte legate de problematica de gen și să prezinte modele pozitive de implicare a femeilor și bărbaților în diverse sfere ale vieții.

Emisiunile ”Împărțit la doi” sunt realizate în cadrul campaniei ”Presa echilibrează genul!” implementată de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei în Chișinău.