Club de presă: „ Securitatea online a tinerilor: Cum putem preveni suicidul?”



Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), în parteneriat cu Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita”, Vă invită la ședința Clubului de Presă cu tema: „Securitatea online a tinerilor: Cum putem preveni suicidul?”

În cadrul evenimentului vor fi abordate subiecte precum: rolul internetului în formarea tinerilor, beneficiile și riscurile rețelelor de socializare, cum putem preveni suicidul în rândul tinerilor și cum putem supraveghea activitatea tinerilor în mediul online.  De asemenea se va discuta despre comportamentul mass-mediei în abordarea subiectelor sensibile și cum pot jurnaliștii ajuta și proteja un adolescent în situații de risc.

La eveniment și-au confirmat prezența:
- Pierre-Andre Michaud, Directorul Programului European de instruire în sănătatea adolescenților EuTeach, Universitatea Lausanne, Elveția;
- Eva Pigois Villard, Serviciu universitar de asistență psihiatrică copiilor și adolescenților (SUPEA), Universitatea Lausanne, Elveția;
- Galina Leșco, Președinta Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita”.
 
Ședința Clubului de presă se va desfășura luni, 8 mai  2017, începând cu ora 16.00, la Orange Cafe, (str. Ștefan cel Mare și Sfânt 130, etajul 2.) Vă rugăm să confirmați participarea dvs. la adresa electronică: info@ijc.md sau la numărul de telefon 022 213 652. Persoana de contact: Liliana Croitor, coordonatoare de programe, Departamentul Instruire și Comunicare, CJI.
 
Evenimentul are loc cu suportul  Asociației Sănătate pentru Tineri  prin intermediul proiectului moldo-elvețian ”Generație sănătoasă – extinderea serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor”.

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) este prima organizație de media care acordă asistență jurnaliștilor și instituțiilor media din Republica Moldova, având scopul de a contribui la consolidarea unei prese libere și viabile, prin intermediul proiectelor ce oferă instruire în domeniul jurnalismului și relații cu publicul, campanii media, advocacy, cercetare și  educație mediatică.