25 profesioniști de pe ambele maluri ale Nistrului își consolidează competențele profesionale și capacitățile de lucru cu tinerii dezavantajați datorită susținerii Uniunii Europene



Joi, 16 martie 2017, Asociația ”Demos” a dat start cursului de formare a echipelor multidisciplinare din 5 ONG-uri  de pe ambele maluri ale Nistrului, membre ale rețelei „SVIS-Moldova”. 

Aceste formari vor ajuta cei 25 profesioniști, membri ai echipelor multidisciplinare să ofere asistență calitativă tinerilor defavorizați prin Serviciul Integrare Socio-Profesională, aplicând metoda managementului de caz și tehnici moderne pentru dezvoltarea de abilități.

Specialiștii vor exersa asupra elaborării codului de etică și politicilor interne, inclusiv de protecție a copilului și a tânărului.

Totodată, echipele vor fi instruite să utilizeze instrumente comune de evidență și raportare, inclusiv contabilă.

Instruirile sunt realizate de către specialiștii Asociației Obștești „AVISO” fiind divizate în 4 module care se vor desfășura până la 13 aprilie 2017, urmate de mentoring pentru toate cele 5 echipe multidisciplinare.

La sfârșitul instruirilor specialiștii echipelor multidisciplinare, precum și alți profesioniști din sistemul de servicii sociale, vor beneficia de un Ghid metodologic al Serviciului Integrare Socio-Profesională, care va fi publicat în limbile română și rusă.

Reţeaua „SVIS Moldova” este alcătuită din 6 ONG-uri resursă de pe ambele maluri ale râului Nistru care vor contribui la integrarea socio-profesională a 275 tineri defavorizaţi din 11 raioane beneficiare ale proiectului (Edineț, Ocnița, Orhei, Rezina, Căușeni, Ștefan-Vodă, Slobozia, Dubăsari, Grigoriopol, Râbnița, Camenca) și 2 municipii (Tiraspol, Bender) timp de 22-26 luni.

Proiectul „Inițiative comune ale organizațiilor societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului în vederea integrării socio - profesionale a tinerilor defavorizați din Republica Moldova” (SVIS Moldova) este implementat de A.O. „DEMOS” în parteneriat cu Asociațiile Obștești „Amici deiBambini” și „Serdțe”, în cadrul programului „Sporirea Măsurilor de Încredere” (CBM IV), finanţat de Uniunea Europeană, co-finanțat de către Caritas Viena, Municipalitatea Viena și un donator privat din Europa.