API vă propune ediția lunii decembrie a suplimentului ”Obiectiv European”



Asociaţia Presei Independente (API) vă propune o nouă ediție a suplimentului ”Obiectiv European: Să vorbim despre Europa”.

Citiți în acest număr:

Un reportaj despre familia Chișcă din Hâncești care, după zece ani de muncă peste hotare, a investit banii într-o livadă cu pruni, fiind prima livadă din Hâncești cu irigare prin picurare. Cum se descurcă? Care sunt costurile, dar și realizările lor, aflați din text.

Persoanele cu funcții publice din Republica Moldova, care nu își vor putea justifica averile, ar putea rămâne fără ele. Citiți în acestă ediție un text despre prevederile legislației moldovenești de confiscare a averilor și care sunt practicile europene în acest domeniu.

În interviul cu Dionis Cenușă, expert asociat al Centrului Expert-Grup, citiți evoluțiile politice ale anului curent și pronosticuri pentru anul 2017.

În reportajul ”Un viitor european începe cu o școală europeană”, aflați despre modele inovative de învățământ în școli din Danemarca și Germania, dar și despre școala digitală din R. Moldova.

Suplimentul apare cu suportul financiar al National Endowment for Democracy (NED) și promovează ideile și valorile democratice în regiunile Moldovei. Publicaţia cuprinde reportaje, interviuri, analize care vor explica obiectivele Uniunii Europene, punând accent pe proiectele finanțate de UE în Republica Moldova, în special în zonele rurale și combaterea miturilor despre UE și integrarea europeană.

Proiectul va dura până în martie 2017. În această perioadă, vor fi editate opt ediţii lunare ale suplimentului care vor fi inserate în 17 ziare locale și naționale de limba română și rusă, cumulând un tiraj de 75 mii exemplare. Totodată, pe 10 portaluri informative de limbă română și rusă vor fi publicate articole ce abordează integrarea europeană, inclusiv practicile comunitare şi asistenţa pentru Republica Moldova.

De asemenea, suplimentul ”Obiectiv European: Să vorbim despre Europa” va fi publicat pe pagina web a API și pe site-urile instituțiilor media partenere și ale organizaţiilor care promovează valorile democratice. Un tiraj limitat al suplimentului va fi tipărit şi pe hârtie.

Accesaţi pagina web www.api.md şi descărcaţi gratuit suplimentul ”Obiectiv European: Să vorbim despre Europa” Link direct: http://api.md/page/ro-obiectiv-european-99

Pentru mai multe detalii, contactați-o pe Diana Lungu, Coordonatoare comunicare API, la numărul de telefon 0 22 210602 sau la adresa de e-mail diana.lungu@api.md