Ioana Moldovan, fotojurnalista care a documentat zone de conflict, va ţine un master-class la Forumul mass-media 2016



Ioana Moldovan este fotojurnalistă freelance din România, specializată în documentarea temelor sociale. A documentat subiecte din Ucraina până în Etiopia şi din mai multe părți ale Orientului Mijlociu, căutând poveşti universale despre oameni şi drepturile lor. Colaborează cu Al Jazeera English, Vice, Radio France Internationale şi Art of Living Magazine. În cadrul Forumului mass-media 2016, Ioana va ţine un master-class despre „Fotojurnalismul în situaţii de criză şi război”.

Fotografiile Ioanei Moldovan au fost prezentate în toată lumea: au fost publicate în reviste și în ziare, în media naţionale şi internaţionale, au ilustrat cărţi, precum şi un eveniment internaţional organizat de muzeul Grand Palais din Paris, au fost premiate la diverse concursuri şi expuse în multiple expoziţii. Ioana s-a numărat printre cei 10 fotografi est-europeni, selectaţi să participe la un master-class de fotografie documentară al agenţiei foto olandeze NOOR. În 2016 a primit premiul “Women of courage” acordat de Ambasada Statelor Unite la Bucureşti pentru activitate remarcabilă în evidenţierea adevărului prin fotojurnalism. Tot în 2016, a participat la prestigiosul Eddie Adams Workshop, unde a primit şi premiul The Bill Eppridge Memorial Award pentru excelenţă şi adevăr în fotojurnalism.

Aici puteți găsi mai multe fotografii ale Ioanei Moldovan.

Nu uitați: Forumul mass-media 2016 va avea loc la 2 și 3 decembrie 2016 în mun. Chişinău. Înregistrarea participanților are loc până la data de 20 noiembrie inclusiv, pe pagina electronică www.mediaforum.md

Forumul mass-media 2016 este organizat de Consiliului de Presă din Republica Moldova, în parteneriat cu Asociaţia Presei Independente (API), Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Asociaţia Presei Electronice (APEL).

Desfăşurarea Forumului mass-media 2016 este finanţată de Programul Mass-Media al Fundaţiei Soros-Moldova, Programul Consiliului Europei “Promovarea jurnalismului profesionist și responsabil prin susținerea rețelei regionale a structurilor de autoreglementare”, Ambasada SUA în Republica Moldova şi Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate cu suportul Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei.

Pentru informaţii suplimentare:

tel.: (022) 210602

(persoană de contact – Diana Lungu, coordonatoare comunicare)

www.mediaforum.md