Centrul pentru Jurnalism Independent lansează concursul „Jurnaliştii anului” 2016



Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Comitetul pentru Libertatea Presei invită jurnaliștii din presa locală și cea națională să depună dosarele pentru a participa la un concurs de materiale în urma căruia vor fi desemnați câștigătorii Topului „Jurnaliştii anului”, ediția a 22-a.

 

Jurnaliștii anului 2016

În acest an, procedura de desemnare a Topului ”Jurnaliştii anului” presupune atât un concurs de materiale jurnalistice, cât şi nominalizări făcute de către Consiliul de administrare al Centrului pentru Jurnalism Independent. Topul va fi format din jurnaliștii care, prin activitatea lor în anul 2016 au contribuit considerabil la afirmarea presei independente, democratice şi profesioniste din Republica Moldova. Numărul de premii acordate poate varia în funcţie de performanţele jurnaliştilor pe parcursul anului 2016.
 

 

 

 

 

TOP „JURNALIȘTII ANULUI” 2016
 

Categorii:
Jurnalism TV;
Jurnalism Radio;
Jurnalism online;
Jurnalism de investigație;
Fotojurnalism;
Presa scrisă;
Presa locală. 
 
Premii speciale:
 
Debutul anului;
Evoluția anului;
Speranța anului;
Pentru cel mai bun blog;
Pentru cea mai bună campanie media;
Pentru jurnalism inovativ (inovații in media);
Premiu de excelență. 

Dosarul de participare va include:
•  3 materiale jurnalistice proprii, realizate şi publicate în perioada ianuarie-noiembrie 2016; (materialele se pot încadra în genurile jurnalistice precum: interviul, reportajul, știrea, talk-show-ul, analiza, comentariul, feature-ul, documentarul, emisiunea, investigația etc.)
•   CV actualizat, cu fotografie;
•   O declarație privind autenticitatea materialelor jurnalistice semnată în original. 
Dosarele depuse vor fi evaluate de membrii juriilor, formate pentru diferite categorii aflate în concurs. Juriile vor fi constituite din reprezentanți ai societății civile, jurnaliști, experți din diverse arii de activitate. Membrii Consiliului de Administrare al CJI vor veni cu nominalizări suplimentare pentru a completa lista candidaților propuși pentru premiere.

Regulamentul de selectare a câştigătorilor Topului „Jurnaliştii anului” 2016 îl puteți găsi aici.

Vă îndemnăm să participați activ la concurs, expediind dosarele la adresa nsarioglo@ijc.md sau aducându-le la Centrul pentru Jurnalism Independent, str. Şciusev 53, Chişinău, MD-2012.

Termenul-limită de depunere a dosarelor: 15 noiembrie 2016, ora 18.00.

Pentru informaţii suplimentare contactați-o pe Natalia Sarioglo, coordonatoare de programe, Departamentul Instruire și Comunicare. Număr de telefon: (022) 21 36 52.

Această activitate este sprijinită financiar de  Agenţia Suedeză pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională, prin intermediul Ambasadei  Suediei în  Chișinău.