Comunicat privind lansarea proiectului ” Mobilizarea participării persoanelor cu dizabilități în cadrul Alegerilor Prezidențiale 2016”



logo Promo LEX

 

Centrul de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități (CAJPD) în parteneriat cu Centrul de Instruire Continuă în domeniul Electoral (CICDE) lansează proiectul „Mobilizarea participării persoanelor cu dizabilități în cadrul Alegerilor Prezidențiale 2016care are drept scop creșterea gradului de participare a persoanelor cu dizabilități la alegerile prezidențiale din octombrie 2016.

Proiectul se va realiza în perioada 01 octombrie 2016 – 30 noiembrie 2016 în parteneriat cu  Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral. Acest proiect se va realiza cu sprijinul Asociației Promo-LEX, din sursele Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

În cadrul proiectului s-a propus informarea și mobilizarea persoanelor cu dizabilități din 8 regiuni ale R. Moldova să-și exercite dreptul de a vota și promovarea creării condițiilor de accesibilitate pentru persoane cu dizabilități în cadrul secțiilor de votare.

O componentă importantă a proiectului este și crearea a 8 grupuri locale formate din 2 persoane, responsabili să informeze și să mobilizeze persoanele cu dizabilități din comunitate și să participe activ în procesul de amenajare/ajustare/ accesibilizare a secțiilor de votare.

Pe durata implementării proiectului, CAJPD va desfășura Campania de informare și mobilizare ”Votez cu APTitudine!”.

Activitățile proiectului vor fi implementate în special în 8 regiuni (raioane/municipii) ale Republicii Moldova: Edineț, Fălești, Bălți, Ungheni, Chișinău, Sîngerei, UTA Găgăuzia și Cahul.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt persoanele cu dizabilităţi, iar beneficiarii indirecți sunt membrii familiilor persoanelor cu dizabilități, societatea, organizațiile ce activează în domeniul drepturilor omului și autoritățile publice locale şi centrale.

Pentru mai multe informații privind proiectul „Mobilizarea participării persoanelor cu dizabilități în cadrul Alegerilor Prezidențiale 2016” puteți contacta echipa proiectului.

Contacte:

Tel/fax. (373) 22 28 70 90

Mob. 068777446

E-mail.: info@advocacy.md; cenusaolga@gmail.com

Persoana de contact: Cenușa Olga – director de proiect.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Asociației Promo-LEX, din sursele Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate nu reflectă neapărat poziția Asociației Promo-LEX și USAID.