Încă un câștig de cauză pentru API într-un proces cu o instituție publică



Asociaţia Presei Independente (API) a câștigat în primă instanță procesul cu Unitatea consolidată pentru implementarea şi monitorizarea Programului de restructurare a sectorului vitivinicol (UCIMPRSVV), care a refuzat să ofere declarațiile de avere ale directorului Iurie Brumărel. API a solicitat declarațiile depuse de Brumărel pentru anii 2012-2013, însă instituția nu a răspuns solicitării. Acum, Unitatea este obligată prin decizia Judecătoriei Buiucani din municipiul Chișinău să ofere acces la aceste declarații.

Hotărârea instanței nu este definitivă, ea poate fi atacată la Curtea de Apel Chișinău.

Iurie Brumărel a devenit director al UCIMPRSVV în octombrie 2010. Instituţia se află în subordinea Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare şi este creată în scopul implementării şi monitorizării eficiente a Programului de restructurare a sectorului vitivinicol.

Menționăm că la 28 septembrie curent, API a mai câștigat un proces împotriva unei instituții publice. Este vorba de Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei”, care a fost obligată să ofere informaţia referitoare la tenderele organizate pe parcursul anilor 2014-2016. Și această hotărâre este cu drept de atac.

Vedeți mai multe detalii și declarații aici.