Asociația Presei Independente (API) vă propune ediția lunii august a suplimentului ”Obiectiv European”



Asociaţia Presei Independente (API) vă propune o nouă ediție a suplimentului ”Obiectiv European: Să vorbim despre Europa”.

Citiți în acest număr:

O știre despre prima grădiniță ECO din țară. Orașul Ungheni este prima localitate din Republica Moldova, unde va exista o grădiniţă ecologică. Se va întâmpla datorită unui proiect de peste 1,2 milioane de euro, care prevede renovarea totală a grădiniţei „Licurici” și transformarea clădirii în una independentă energetic. Proiectul este finanţat, în mare parte, din fonduri europene.

Un reportaj despre un tânăr care a lansat o afacere cu iepuri. După ce a cutreierat Europa, lucrând în Polonia, Cehia, Franța, Valeriu Rață a revenit acasă să muncească. Tânărul din satul Bardar, raionul Ialoveni este cunoscut drept cel mai bun meșter de cuști pentru iepuri.

Într-un alt reportaj, citiți cât sunt de profitabile afacerile cu lavandă și în ce țări ajunge lavanda cultivată pe câmpurile din Moldova.

Dorința de a-i oferi fiicei sale tot ce este mai bun a făcut-o pe Svetlana Mațcova, o tânără din Tiraspol, să devină femeie de succes. Tânăra creștea acasă prepelițe pentru a-și hrăni copilul cu carne și ouă de calitate, iar șansa de a obține un grant european i-a transformat hobby-ul în business. I-a luat doar jumătate de an să-și pună afacerea pe roate, iar acum o extinde, deoarece cu greu mai face față cererii. Mai multe detalii citiți în varianta integrală a suplimentului.

Ce înseamnă Consiliul Europei pentru țara noastră? Aflați dintr-un interviu cu Ambasadoarea Corina Călugăru, Reprezentanta Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei.

Suplimentul apare cu suportul financiar al National Endowment for Democracy (NED) și promovează ideile și valorile democratice în regiunile Moldovei. Publicaţia cuprinde reportaje, interviuri, analize care vor explica obiectivele Uniunii Europene, punând accent pe proiectele finanțate de UE în Republica Moldova, în special în zonele rurale și combaterea miturilor despre UE și integrarea europeană.

Proiectul va dura până în ianuarie 2017. În această perioadă, vor fi editate opt ediţii lunare ale suplimentului care vor fi inserate în 17 ziare locale și naționale de limba română și rusă, cumulând un tiraj de 75 mii exemplare. Totodată, pe 10 portaluri informative de limbă română și rusă vor fi publicate articole ce abordează integrarea europeană, inclusiv practicile comunitare şi asistenţa pentru Republica Moldova.

De asemenea, suplimentul ”Obiectiv European: Să vorbim despre Europa” va fi publicat pe pagina web a API și pe site-urile instituțiilor media partenere și ale organizaţiilor care promovează valorile democratice. Un tiraj limitat al suplimentului va fi tipărit şi pe hârtie.

Accesaţi pagina web www.api.md şi descărcaţi gratuit suplimentul ”Obiectiv European: Să vorbim despre Europa” Link direct: http://api.md/page/ro-obiectiv-european-99

Pentru mai multe detalii, contactați-o pe Diana Lungu, Coordonatoare comunicare API, la numărul de telefon 0 22 210602 sau la adresa de e-mail diana.lungu@api.md