În raionul Cahul se lansează campania de advocacy „Prin eforturi comune – dobândim accesul la infrastructura socială”



AO Artena masa rot7

În cadrul Programului de consultanță și mentoring în domeniul advocacy, implementat de Centrul CONTACT-Cahul, cu suportul FHI 360 și Centrului European de Drept Necomercial – Asociația Obștească ”ARTENA”, susținută de Asociația ”MOTIVAȚIE” din Moldova, lansează campania de advocacy „Prin eforturi comune – dobândim accesul la infrastructura socială”. Campania se va desfășura în perioada iunie - septembrie 2016. Partenri: Societatea Persoanelor cu Dizabilități din raionul Cahul, Clubul ”Egalitate și nediscriminare” și Grupul de Inițiaitivă al persoanelor cu dizabilități din raionul Cahul. Coaliția formată și-a propus să implice conducerea oraşului și raionului Cahul în procesul de diminuare a fenomenului de discriminare a persoanelor cu dizabilităţi locomotorii prin facilitarea/îmbunătăţirea accesului fizic la infrastructura socială din raionul Cahul.

”În cadrul campaniei de advocacy „Prin eforturi comune – dobândim accesul la infrastructura socială” - se va elabora un plan de acțiuni concret pentru facilitarea accesului fizic al persoanelor cu mobilitate redusă la infrastructura socială din orașul și raionul Cahul, implementarea căruia va fi monitorizată calitativ și cantitativ”, a menționat Mihai Cucereanu, Coordonatorul de proiecte al Centrul CONTACT-Cahul.

Pentru mai multe informații despre campania de advocacy „Prin eforturi comune – dobândim accesul la infrastructura socială”, puteți contacta echipa AO ”ARTENA”.”Ne dorim ca prin această campanie  să integrăm social persoanele cu dizabilități locomotorii prin sensibilizarea populației și responsabilizarea factorilor de decizie şi a deţinătorilor de clădiri cu destinaţie publică/socială din raionul Cahul privitor la  facilitarea accesului fizic al persoanelor cu mobilitatea redusă”, a precizat Andriana Ivanișin, coordonatoarea campaniei de advocacy, coordonatoare de programe AO ”ARTENA”.

 

Tel: (373 299) 27617, 25435

Mob: 079741523

E-mail: artena@mail.ru

https://www.facebook.com/artena.md

Persoana de contact: Andriana Ivanișin

  

Această campanie de advocacy,  este posibilă datorită  ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.