Jubileu la Rasarit



rsz_1rsz_1dscn1967.jpgCu prilejul jubileului de 5 ani a Centrului de zi a Persoanelor in Etate "Rasarit“, Asociatia pentru Educatie „Neoumanist” din or. Straseni, cu sediul in str. I.Creanga, 31 a organizat vineri, 19 decembrie, evenimentul dedicat celor implicati in activitatea Centrului Rasarit si Asociatiei Neoumanist. Prin cei 5 ani de activitate in domeniul asistentei sociale a persoanelor in etate a proiectului „Rasarit” in cadrul Asociatiei Neoumanist din or. Straseni s-a marcat un eveniment deosebit pentru societatea noastra.

Ca unul din primele modele din tara de centru cu standarde europene de ingrijire si socializare a persoanelor in etate, Rasarit este Centrul unde isi petrec viata persoanele in etate intr-un mod sanatos si calitativ. Rasarit a facut bilantul activitatilor sale pe o perioada 5 de ani, in data de 19 decembrie 2008. Printre rezultatele sale sunt deservirea a 307 de persoane in etate, deschiderea a doua proiecte noi de antreprenoriat social ca: Satul de vacanta "Castania" si Cabinetul de masaj cu deservirea populatiei din or. Straseni, prestarea  serviciilor calitative a persoanelor in etate etc.

La aniversarea jubileului au fost prezenti prietenii Centrului, invitati speciali, jurnalistii si asistentii sociali interesati de domeniul asistentei sociale a persoanelor in etate. Iar beneficiarii Centrului au prezentat un program artistic din poezii, cintece si dansuri. Ceea ce a impresionat in mod deosebit a fost sezetoarea si expozitia cu prezentarea manufacturilor beneficiarilor.

SCURT ISORIC PROIECT RÄ‚SÄ‚RIT: În anul 2000 Asociatia NEOUMANIST din Republica Moldova in colaborare cu Asociatia Veteranilor si Primaria or. Straseni a initiat proiectul de creare a centrului durabil de ingrijire pentru persoane in etate, prioritate acordandu-se persoanelor in etate cu handicap si celor singuraticii. Si in 2003 cu ajutorul financiar al Asociatiei Cordaid din Olanda, a fost deschis Centrul „Rasarit” destinat persoanelor in etate din Straseni. Scopul principal al proiectului “Rasarit” este sa ofere suport persoanelor in etate, precum si sa sporeasca standardele de calitate a serviciilor de asistenta sociala in Moldova. La moment Centrul ofera servicii de baie, spalatorie, alimentare pentru 307 batrani din orasul si raionul Straseni. 

Pentru informatii suplimentare :

Andriana Dilan

Coordonator relatii publice,

AE Neoumanist,

tel.:(0237) 28003,

e-mail: info@neohumanist.org,

www.neohumanist.org