Comunitatea ALTFEL: Ungheni în obiectivul tinerilor



Participarea civică este importantă atît pentru dezvoltarea comunitară, cît și pentru dezvoltarea personală a cetățenilor. Legătura de interdependență trebuie utilizată și promovată pentru a încuraja, în special tinerii să se implice la viața socio-economică a comunității din care fac parte. Educarea civică a tinerei generaţii reprezintă o investiţie pe termen lung pentru orice comunitate, creînd astfel o generaţie de lideri locali care gestionează proiecte de dezvoltare comunitară.

În acest context, Consiliul Local al Tinerilor din Ungheni lansează inițiativa comunitară Comunitatea ALTFEL: Ungheni în obiectivul tinerilor. Prin această inițiativă ne propunem să contribuim la sporirea participării tinerilor din Ungheni la viața comunitară, în parteneriat cu actorii sociali locali (autoritățile publice locale, agenți economici etc.).

Respectiv, grupul de voluntari, Consiliul Local al Tinerilor (CLT) Ungheni va desfășura activități de informare și sensibilizare cu privire la dezvoltarea comunitară, precum și un concurs de intervenții comunitare fotografice, cu propuneri necesare, adaptabile și ușor de implementat, cu impact practic și estetic asupra spațiului public. Ulterior, toate propunerile fotografice de intervenție vor fi abordate într-o consultare publică cu actori sociali locali, iar una dintre aceste soluții va fi realizată.

Impactul acestei inițiative rezidă din intervențiile cetățenilor, ca soluții concrete de schimbare comunitară care vor fi incluse în Planul local de acțiuni al Consiliului Local al Tinerilor din Ungheni și pentru mandatele viitoare.  

Inițiativa comunitară ”Comunitatea ALTFEL: Ungheni în obiectivul tinerilor” este lansată de Consiliul Local al Tinerilor Ungheni, în cadrul proiectului ”Participarea Tinerilor pentru Dezvoltare Comunitară”, implementat de Consiliul Național al Tineretului din Moldova cu suportul Fundației Est-Europene, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA.