PNUD lansează o campanie amplă de colectare a istoriilor şi experienţelor despre șomaj



image

PNUD Moldova lansează o campanie amplă de colectare a informației privind șomajul, prin intermediul paginii web www.eucred.md. Pagina va colecta istorii şi experienţe din toată țara de la șomeri și de la cei care sunt în căutarea oportunităților de angajare la domiciliu.

Astfel, se va contribui la o mai bună înțelegere a situației actuale și a tendințelor în șomaj prin prisma percepției celor direct afectați de fenomen. Pe lângă aceasta, vor fi colectate idei şi soluţii care vor putea  fi preluate de autorități în dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor pentru suportul șomerilor atât din localitățile urbane, cât și cele rurale.

„Vom colecta date calitative în timp real despre percepţiile populaţiei faţă de fenomenul şomajului. Mai mult, putem compara aceste percepţii cu ale altor ţări, unde au fost create platforme similare. Astfel, partenerii de dezvoltare şi actorii implicaţi vor fi mai informaţi şi vor afla din prima sursă despre ce cred oamenii  şi cum văd ei politicile de susţinere a muncii decente.”, susţine Dumitru Vasilescu, manager de proiect la PNUD Moldova.

Pagina web www.eucred.md îi va găzdui pe toți cei care doresc să îşi împărtășească propria experiență legată de căutarea unui loc de muncă. Nu este nevoie de înregistrare pentru a completa formularul campaniei, iar întreaga procedură durează doar câteva minute. Persoanele care vor da curs iniţiativei vor contribui în acest mod la dezvoltarea serviciilor oferite șomerilor în Republica Moldova.

Campania este finanțată de PNUD şi se desfășoară cu implicarea Cognitive Edge (Marea Britanie), care asistă mai mult țări în procesul de colectare a istoriilor. Proiectul-pilot include acum şase ţări, printre care şi Republica Moldova.

Informaţie de contact

Dumitru Vasilescu, Manager de proiect, tel.: (373 22) 839 911, dumitru.vasilescu@undp.org.