Campania “Traverseaza cu minte!” continua



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ca promotor al siguranţei rutiere în Republica Moldova, Automobil Club din Moldova (ACM) continuă acțiunile de informare şi sensibilizare a opiniei publice privind siguranţa pietonului în cadrul programului pilot „Traversează cu minte!”.

Este cunoscut faptul că Bd. Dacia din mun. Chişinău reprezintă o zonă extrem de periculoasă pentru participanţii la trafic (automobilişti şi pietoni deopotrivă), afectată în mare parte de iresponsabilitatea pietonilor care neglijează regulamentul circulaţiei rutiere, punându-şi viaţa în pericol şi ameninţând siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

Acţiunea a avut loc la data de 04 Februarie 2016 şi a adunat împreună echipa ACM, un grup de voluntari din cadrul Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor (CSPT) „Neovita”, interpretul Ady Carp, reprezentanţii Inspectoratului Național de Patrulare, Teatrului pentru Copii „Foișor Fermecat” şi mass-media. Participanţii au oprit pietonii care traversau strada neregulamentar, în afara trecerilor de pietoni şi pasajelor subterane, atenţionându-i cu privire la riscurile la care se expun atunci când traversează printr-un loc nepermis. De asemenea, le-au fost înmânate pliante şi broşuri informative cu scop de conştientizare, educare şi responsabilizare a siguranţei rutiere.

Amintim că această campanie se desfăşoară pe Bd. Dacia din mun. Chişinău şi face parte din Intervenția Pilot în baza factorului de risc alCampaniei de Prevenţie Rutieră (în parteneriat cu TRACECA Road Safety Project II), finanțată de Federația Internațională a Automobilismului (FIA).

Află mai mult:

http://protv.md/stiri/actualitate/video-zeci-de-pietoni-au-fost-surprinsi-de-politisti-traversand---1346951.html

http://point.md/ro/noutati/obschestvo/zeci-de-pietoni-au-fost-surprinsi-de-politisti-traversand-neregulamentar-strada

http://www.ultimele-stiri.eu/articol/video-zeci-de-pietoni-au-fost-surprinsi-de-politisti-traversand-neregulamentar-strada-dar-in-loc-de-amenzi-au-fost-avertizati-cu-brosuri-si-dulciuri-actiunea-pusa-la-cale-de-politisti/1696289