Caravana de Crăciun 2015. LeaderSHE în parteneriat cu Liceul Teoretic ”Orizont”



Asociația ”LeaderSHE” și  L. T. ”Orizont”, Buiucani, și-au unit forțele în acest sfârșit de an pentru a face fericiți 50 de copii de la ”Centrul de zi pentru copii” din satul Ulmu, raionul Ialoveni.

Miercuri, 23 decembrie, cu doar două zile înainte de Crăciun, o echipă formată din membri ai Senatului L. T. ”Orizont”, Buiucani, profesori și membri ai LeaderSHE, au plecat la ”Centrul de zi pentru copii”. Pe lângă dulciuri și hăinuțe, echipa a reușit să bucure 15 familii social-vulnerabile cu produse alimentare, procurate din donații bănești.

Această acțiune de caritate este una întreprinsă anual de către L. T. ”Orizont”, prin care a reușit să aducă bucurii sub forma produselor alimentare și haine mai multor familii social-vulnerabile din centrul țării. Pentru ca sărbătorile să fie și mai deosebite, din program nu lipsesc niciodată concursurile, în urma cărora copiii se aleg cu jucării, rechizite școlare și dulciuri. ”Totul se datorează elevilor, care, an de an, vin cu asemenea inițiative.” spune Maria Chirică, director adjunct al L. T. ”Orizont”, Buiucani.  Astfel, prin empatia elevilor și dedicația administrației liceului, în fiecare an, Crăciunul devine mai special pentru câteva familii nevoiașe.

LeaderSHE, pe lângă faptul că este una din puținele organizații din țară care promovează egalitatea de gen și pregătește tinerele pentru a fi capabile să ocupe poziții de top în diverse domenii, este și o asociație mereu dornică să facă schimbări mici cu impact mare. Astfel, devenită tradiție anuală, această acțiune nobilă, este cea mai bună modalitate de a încheia frumos un an plin de succese.

Mulțumită bunăvoinței companiei ”Fornetti”, care au răspuns imediat acestei inițiative și au oferit 10 kg de produse de patiserie, copiii si părinții s-au putut bucura din plin de atmosfera de Crăciun. A urmat un concurs de colinde și poezii, în care copiii, motivați de premiile oferite, au surprins cu cele mai frumoase texte de Crăciun.  

Gazda noastră, Părintele Petru, este cel care de 12 ani contribuie enorm de mult la bunăstarea sătenilor. Centrul de zi pentru copii, la care se învață gratuit limba engleză, limba franceză și informatica; cantina și azilul care alină 33 de bătrâni sunt doar câteva dintre reușitele dumnealui. Părintele ne-a vorbit despre cât de importanți sunt pentru el copiii Centrului, și ne-a destăinuit că ”totul va fi bine”, abia stăpânindu-și lacrimile.

Nu uitați, micile acte de bunătate POT schimba lumea!

 

Articol adaugat de: Diana D