Forumul Anual al Tinerilor din raionul Criuleni, ediția a III-a



Centrul Resurse pentru Tineri ”UniT”, a organizat pe 28 noiembrie Forumul Anual al Tinerilor din raionul Criuleni, ediția a III-a cu genericul ”Unde-s mulți, puterea crește”, în parteneriat cu Consiliul Raional al Tinerilor din Criuleni, AO ”Tineri și Talentați din Criuleni”, Direcția Educație Criuleni și Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova.

Forumul a avut ca scop familiarizarea tinerilor cu conceptul de Consiliul Local al Tinerilor, necesitatea lui în comunitate, beneficiile activării în cadrul lui, modalitățile de finansare, conlucrarea cu APL-urile, promovarea și transparența activităților CLT-ului. La Forum au fost prezenți 130 de tineri din toate localitățile raionului Criuleni, profesori și primari.

Echipa Centrului Resurse pentru Tineri ”UniT” aduce mulțumiri oaspeților forumului, care nu au rămas indiferenți de viitorul tinerilor din raionul Criuleni: d-lui Andriuța Iurie - președintele Raionului Criuleni, d-lui Ogor Oleg - vicepreședintele Raionului Criuelni, d-lui Spînu Andrei - viceministrul Ministerului Tineretului și Sportului al Republicii Moldova, d-rei Îndoitu Ana - vicepreședintele Consiliului Național al Tinerilor din Moldova.

Pe parcurs oaspeții și tinerii și-au împărtășit experiența de voluntar, experiența ca fiind membru a unui consiliu local de tineret și au subliniat importanța implicării și participării în activitățile din localitate, comunitate, societate.

Forumul s-a încheiat cu premierea celor mai activi tineri ai anului 2015.

Forumul anual al tinerilor ”Unde-s mulți, puterea crește” - o schimbare pe viitor în raionul Criuleni, care va veni din partea tinerilor ce doresc să se implice în procesul identificării și soluționării problemelor societății, atît la nivel local, cît și la nivel raional . Adunați la o masă cu aceleași obiective vom deveni o putere, o voce auzită. Fiind voluntar la Centru de Resurse pentru Tineri ”Unit” și membru al Consiliului Raional al Tinerilor Criuleni am avut oportunitatea să fac parte din echipa de organizare a acestui eveniment important. Pregatirile intensive au fost o lectie de creștere a abilităților mele și o dovadă însemnată de mărire a ritmului de implicare în activititatea civilă. În timpul evenimentului am observat tineri cărora le pasă de localitatea sa și doresc să se implice și să dezvolte localitatea sa. Dar, numai fiind uniți într-o echipă, cu o direcție bine determinată, vom reuși să ne atingem scopurile. (Vechiu Mariana - voluntar CRT ”UniT”, membru Consiliului Raional al Tinerilor din Criuleni, Criuleni)

Forumul a fost ca o concretizare a faptului că voluntariatul combate indiferența. Am adus la conoștința auditoriului ce am efectuat pe parcursul anului. Discursurile ținute de oaspeți ne-au încurajat să continuam lupta pentru afirmarea tineretului în procesul decizional. Sper că toți participanții la Forum în scurt timp să devină voluntari, ca să indeplinim cît mai repede toate ideile planificate. (Lichii Ruslana - voluntar CRT ”UniT”, Criuleni)

Fiind membră a CLT pot spune că mi-am dezvoltat mult abilitățile personale în cadrul acestuia, însă ceea ce mă formează cel mai mult,este CRT Unit, aici am acumulat o experiență sublimă alături de oameni dragi care se dedică profund pentru a deschide noi ochi in lumea valorilor și a conștientului uman. Chiar și scopul organizării acestui Forum a tinerilor, demonstrează cele spuse anterior. (Irina Matei - membru CLT, Hîrtopul Mic, Criuleni)

Acest eveniment a pus baza unui nou inceput pentru comunitatea noastra, pentru tinerii care sunt viitorul neamului, si nu în ultimul rînd pentru voluntariatul din r. Criuleni. După numărul de participantii prezenti la Forum, cred că Centrul "UniT" pe viitor va avea un colectiv mai mare, plin de energie, și scopuri mărețe. (Josan Natalia - voluntar CRT”UniT”, Boșcana, Criuleni)

Forumul tinerilor 2015 a fost pentru mine nu doar o adunare a tinerilor din Raionul Criuleni, am văzut în acești tineri viitorul raionului, al țarii. Am văzut tineri veseli și activi, care își caută prieteni noi și vor sa faca ceva, dar frumos, în folosul comunitații. Am văzut tineri cu potențial care trebue doar îndrumați, lucru cu care se ocupă echipa CRT ”UniT”, căreia cred că le sunt recunoscători mai multi tineri, cum sunt, de fapt, și eu, pentru multe lucruri frumoase pe care le-am realizat împreună. (Iațco Mihai - voluntar CRT ”UniT”, Criuleni).

Articol realizat de Godoroja Alexandr – specialist CRT ”UniT”, Criuleni