Iarmaroc al Participării Cetățeanului - Acționăm pentru că ne pasă



1La data de 29 octombrie 2015, CRC „Ograda Noastră" ONG în parteneriat cu Biroul Relații Interetnice al Republicii Moldova în cadrul evenimentului:„Iarmaroc al Participării Cetățeanului" a prezentat practici de succes în domeniul incluziunii și participării civice.Evenimentul a întrunit cca 75 de persoane și factori de interes, precum: Paul G. Graddon, ofiţer politico-economic, Ambasada SUA în Republica Moldova, Ion Gumene, consilier principal de stat al Prim-ministrului în domeniul reformei administrației publice, Cancelaria de Stat,Tatiana Caraman, specialist principal Biroul Relații Interetnice al Republicii Moldova, reprezentanți ai APL din o serie de comunități în care se desfășoară inițiativa; reprezentanți ai celor 15 grupuri de inițiativă , ONG-uri de profil, Fundații și mass-media.

Scopul evenimentului a fost de a „vinde" exemplele de succes și progresul atins în procesul de împuternicire și dezvoltare a activismului comunitar în cele 15 comunități din întreaga țara și de a împărtăși experiența acumulată în proiect, pentru a colecta sugestii și propuneri în vederea îmbunătățirii participării civice a minorităţilor etnice din Republica Moldova.

Evenimentul a fost precedat de sesiune de totalizare și schimb de experiență între membrii Grupurilor Liga. Scopul sesiunii a vizat atît evaluarea rezultatelor obținute în cadrul proiectului cît și promovarea și asigurarea sustenabilității activităților realizate.

Invitat special al acestor 2 evenimente a fost Dave Beckwith, expert de talie internațională în dezvoltare organizațională, planificarea strategică și organizarea comunitară. Dave a menționat: „Nu cunosc limbile vorbite înRepublica Moldova, însă cunosc altă limbă - limba omenirii, care unește toți participanții. În lumea asta există multe lucruri de disperare, dar eu mă uit în ochii Voștrii și văd Speranța, Vă Mulțumesc mult pentru acest lucru.

"Faptul ca Dvs. ați reușit să antrenați în implementarea activităților proiectului minoritățile din comunitatea în care locuiți este un exemplu extraordinar de pozitiv și benefic, este un exemplu molipsitor care trebuie să fie preluat. Eu sunt sigură că proiectele care le-ați elaborat, le-ați crescut și le-ați dezvoltat, o să simțiți rezultatele lor și în continuare. Sunt fericită ca v-am cunoscut și v-am auzit", - a declarat Liuba Valcov, șef adjunct al Biroului pentru relații cu diaspora, Cancelaria de Stat.

Evenimetul face parte din cadrul proiectului: „Împuternicirea comunităților etnice din Moldova"

http://ogradanoastra.org/activities/project-12.html si este realizat cu suportul Departamentului de Stat al SUA, Biroul pentru Democrație, Drepturile OmuluișiMuncă, administrat de Great Lakes Consortium încadrul WSOS Community Action Commission, Inc. și implementatîn Moldova de Centrul de Resursen și Consultanță „OgradaNoastra" ONG.

Articol adaugat de: Lilia Manastîrlî
Alte articole de la acest autor: