Formatorii au învățat cum să faciliteze procesul de învățare individuală și în grup



12096099 1160773097285979 623512591267303246 n

Pe 16 octombrie, formatorii cu experiență din sectorul asociativ au participat la o nouă şedinţă a Clubului Formatorilor, unde au avut ocazia să-și dezvolte abilitățile de traineri și să facă schimb de experiență. La ședință, participanții au discutat despre a aria de competență ,,Înţelegerea şi facilitarea procesului de învăţare individuală şi în grup” din Setul European de Competențe a Formatorilor.

Ședința este organizată de Institutul de Instruire în Dezvoltare ,,MilleniuM” în cadrul proiectului ,,Promovarea educaţiei non-formale de calitate în domeniul tineret în Republica Moldova”, susținut financiar de către Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova, în cadrul Programului de Granturi 2015.

Trainerii prezenți au aflat cum pot stimula și încuraja participanții să fie cât mai activi pe întreaga durată a sesiunii, cum să creeze un mediu de instruire motivațional și cum pot dezvolta creativitatea participanților.

Unul dintre formatorii prezenți la ședință, Cristina Coroban spune: ,,Aceste întâlniri mă ajută să cunosc și alți traineri de la care învăț lucruri utile, dar și noi metode de lucru. De exemplu, astăzi mi-a plăcut subiectul în legătură cu alegerea și facilitarea dinamicii grupului astfel încât să conducă spre diferite metode de instruire și consider că informațiile obținute mă vor ajuta mult atunci când voi planifica programul trainingului. Am avut posibilitatea să discut și cu alți formatori despre problemele care pot apărea în timpul unei instruiri și împreună am găsit metode de soluționare.”

Potrivit organizatorilor, ședința a încercat să-i ajute pe formatori să faciliteze procesul de învățate atât individuală, cât și în grup prin metode non-formale, astfel încât participanții să înțeleagă mesajul corect și să-l poată transmită mai departe.

Această şedinţă este una din cele 8 planificate de Institutul de Instruire în Dezvoltare ,,MilleniuM” în cadrul proiectului ,,Promovarea educaţiei non-formale de calitate în domeniul tineret în Republica Moldova”, susținut financiar de către Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova, în cadrul Programului de Granturi 2015. Următoarea şedinţă va avea loc pe 6 noiembrie, ora 9:30, la Centrul Republican pentru Copii şi Tineret ARTICO.