Caritas Moldova, 20 în slujba celor nevoiași - pe 1 octombrie celebrăm cu persoanele în etate



La 01 octombrie 2015, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate, celebrând 20 de ani ai ”Caritas Moldova” – de solidaritate și asistență a persoanelor vulnerabile, în incinta Palatului Feroviarilor din Chișinău, va avea loc un concert de caritate, cu participarea ansambulului de dansuri populare "Veselia", începând cu orele 18.00.

La acest eveniment sunt așteptate 500 de persoane în etate și persoane social-vulnerabile din mun. Chișinău, unde vor participa la viața socială și culturală, alături de a invitații din Moldova și de peste hotare.

Caritas Moldova optează pentru o îmbătrânirea activă, corelată cu solidaritatea dintre generaţii, de aceea, promovăm să fie auzite vocile celor în etate: ”Noi suntem utili societății, Noi merităm o viață fără sărăcie și umilință!”

La orele 11.00, în incinta Catedralei romano-catolice "Providenţa Divină” (str. Mitr. Dosoftei, 85) va fi celebrată Sfânta Liturghie Solemnă prezidată de către E.S. Anton Coşa, Episcop de Chișinău – pentru ai mulțumi lui Dumnezeu pentru cei 20 de ani de muncă caritativă a Fundației de Binefacere ”Caritas Moldova”, pentru susținerea donatorilor locali și internaționali și pentru persoanele în situație de sărăcie extremă sau nevoi stringente.

Ziua Internațională a Persoanelor în Etate este marcată anual începând cu anul 1991. În Republica Moldova peste 500 de mii de bătrâni din se află în situația de sărăcie, iar un mare număr din ei au rămas singuri, în contextul valului enorm al migrației.  De asemenea, conform datelor statistice, majoritatea populaţiei de peste 55 de ani este foarte bolnavă și are nevoie de servicii medicale de calitate.

”Caritas Moldova” lucrează de 20 de ani pentru eradicarea sărăciei şi instituirea unor sisteme sociale echitabile, promovând valorile toleranţei şi milei creştine. Principalele categorii de beneficiari ai Caritas Moldova sunt persoanele în etate cu surse minime de existenţă, persoanele fără adăpost, persoanele cu dizabilităţi, bolnavii incurabili sau cu patologii grave, copiii și tinerii, familiile vulnerabile și monoparentale şi alte categorii aflate în sărăcie extremă.

Anual peste 10 000 de persoane primesc asistență în cadrul programelor Caritas Moldova pe întreg teritoriul țării. Persoanele în etate primesc servicii de îngrijire medico-socială la domiciliu, medicamente, detergenți și produse alimentare prin intermediul celor 7 centre medicale zonale.

Pentru detalii contactați Natalia Rabei, social@caritas.md, +373 22 29 31 52, +373 79677015Slide1

Articol adaugat de: Natalia Rabei