Declaraţie: Consiliul de Presă cere investigarea cazului de ameninţare a jurnalistei Alina Ţurcanu

Republica Moldova, mun. Chişinău

1 septembrie 2015

Declaraţie

CONSILIUL DE PRESĂ CERE INVESTIGAREA CAZULUI DE AMENINŢARE A JURNALISTEI ALINA ŢURCANU

La 31 august 2015, jurnalista Alina Ţurcanu, membră a Consiliului de Presă din Republica Moldova, a plasat în reţeaua de socializare Facebook o opinie critică despre prezentarea unor informaţii de către portalul www.publika.md. După publicarea acestui comentariu, Alina Ţurcanu a fost intimidată şi ameninţată de colaboratorul postului de televiziune Publika TV, Daniel Lachi, inclusiv prin următorul avertisment: „o să te urmăresc şi fă aşa ca să nu fie nevoie să te pedepsesc”1.

Ameninţarea şi intimidarea pentru expunerea opiniilor critice sunt inadmisibile într-o societate democratică şi cad sub incidenţa legislaţiei în vigoare. Consiliul de Presă solicită postului de televiziune Publika TV să se desolidarizeze public de ameninţările lansate de colaboratorul său şi să desfăşoare o investigaţie internă pe marginea acestui caz.

www.consiliuldepresa.md

 

Secretariatul Consiliului de Presă din Republica Moldova

secretariat@consiliuldepresa.md

022 220996
Ajută-ne să distribuim acest articol:
 

Administratorii portalului nu poartă răspundere pentru conţinutul postărilor şi materialelor plasate de utilizatorii site-ului. Utilizaţi informaţia din acest articol pe propriul risc.