Tinerii sunt optimiști! Votul lor va produce schimbarea în comunitate



„Viaţa noastră este rezultatul alegerilor pe care le facem. Alege cu înţelepciune”. Acest îndemn a răsunat în cadrul sesiunilor de informare și sensibilizare a tinerilor în satele Visoca și Trifăuți. Spre finalul sesiunii, toți tinerii s-au convins de faptul că, ieșirea la vot este un pas înțelept, care necesită mai întâi de toate din partea cetățenilor informare și o bună cunoaștere a candidaților electorali.

“Cel mai complicat este să distingi adevărul de minciună. Mulți dintre candidații la funcția de primar promit multe, dar în realitate nu sunt în stare să-și respecte promisiunile. De aceea, pentru a rezolva problemele satului, avem nevoie de oameni care nu se vor pierde cu firea și vor găsi soluții”, a comunicat o participantă la sesiune.

O altă parte din participanți s-au arătat mai pesimiști, și au spus că, nu vor merge la vot pentru că nu mai cred în declarațiile politicienilor. “Dacă până acum nu s-a făcut nimic, nu cred că în viitor se va mai face”, au declarat unii tineri. Până la finalul sesiunii, prin intermediul jocurilor interactive și discuțiilor de la egal la egal, tinerii mai pesimiști au trecut în tabăra optimiștilor. Tinerii lideri formatori de opinie au reușit să readucă atitudinea pozitivă a participanților față de participarea la alegeri.

Pe lângă materialele promoționale, tinerii au fost echipați cu informații despre cadrul legal care garantează dreptul la vot și dreptul de a fi ales și posibilele fraude electorale cu care s-ar putea confrunta alegătorii. Motoul campaniei de informare și sensibilizare a tinerilor, care s-a desfășurat în luna curentă în localitățile raionului Soroca, este „Votul tău e cel mai tânăr!”.

Proiectul ”Viitorul ales de tineri”, este finanțat de Departamentul de Stat și implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA. Scopul proiectului este de a dezvolta oportunitățile de participare și implicare activă în viața comunităților pentru tinerii cu vârsta de până la 30 ani din localitățile raionului Soroca.

Aflați mai multe detalii despre proiect pe site-ul youthsoroca.md.