Cum e să fii voluntar în cadrul Festivalului Internaţional de Dans din Bodrum



11182090 990478460975935 8889960829072095144 n

Asociaţia de Dans din Bodrum alături de 15 voluntari din Moldova, Ucraina, Rusia, Letonia, Bielarus, Franţa, Grecia, Germania, Suedia, Polonia, Ungaria pregătesc unul din cele mai importante evenimente din această primăvară- Festivalul Internaţional de Dans din Bodrum.

A trecut prima săptămână de voluntariat în Bodrum, timp în care am reuşit să formăm o echipă, să promovăm intens festivalul şi evident, să ne bucurăm de soare.

Pentru că nu e vorba doar de dans ci şi despre responsabilitate  socială şi mobilitatea tinerilor, am avut fericita ocazie de a merge să le vorbim elevilor din liceul Mugla Bodrum Anadolu Lisesi despre posibilităţile pe care le au, despre programul ERASMUS +,  Serviciul  European de Voluntariat si schimburile de tineri. De asemenea, le-am vorbit despre experienţa noastră de voluntariat şi despre ţările din care venim. Prezenţa noastră a fost salutată atât de elevi, cât şi de profesori, care au ţinut să ne mulţumească  pentru exemplul pe care-l dăm prin activităţile noastre.

Bodrum e una din cele mai  populare destinaţii turistice, iar interacţiunea cu localnicii sau turiştii este foarte uşoară, lumea e deschisă pentru comunicare şi colaborare, ceea ce ne face munca foarte uşoară. Dacă prima săptămână a fost dedicată activităţilor de consolidare a echipei şi de planificare a festivalului, perioada ce urmează va fi dedicată în exclusivitate festivalului care se va desfăşura în 3 locaţii, Castelul din Bodrum, Turgutreis şi Gümbet. Acum suntem în asteptarea grupurilor de dansatori: Folk Dance Club- Tarnovo, Bulgaria; Dance Ensemble Sõprus- Tallin, Estonia; HOROKOS- Kos, Grecia; Greek Folk Dance Association „Friends of traditions”- Thessaloniki, Grecia; CUBA LINDA- Cuba; Itü Dans Takimi- Istanbul, Turcia; Polunychka- Ucraina. Pe lângă reprezentaţiile de pe scenă, grupurile de dansatori,voluntarii şi comitetul organizatoric vor participa la parada dedicată festivalului, la conferinţa de presă alături de reprezentanţii municipalităţii şi de sponsori. De asemenea, va fi organizată o seară interculturală, unde va fi prezentă câte o bucăţică din fiecare ţară. 

Ana Pacu