Proiectul ”Viitorul ales de tineri” a ajuns la Cerlina și Slobozia-Cremene



Refuzul de a merge la vot pentru “a-i pedepsi pe cei de la conducere” nu are nici o rezonanță. Prin această decizie, cetățenii se pedepsesc pe ei înșiși. Tinerii din satul Slobozia-Cremene și Cerlina au ajuns la această concluzie, în urma participării la sesiunea de informare realizată în cadrul proiectului ”Viitorul ales de tineri”.

Unii din participanți consideră că absenteismul în ziua alegerilor trebuie să fie sancționat, și aceasta pentru că, desfășurarea alegerilor este finanțată din banii satului. Astfel, ar fi de dorit ca alegerile să fie validate din primul tur de scrutin, evitând cheltuielile ulterioare majore.

Unele ţări, cum ar fi Australia, Belgia, Grecia, Argentina, Brazilia, au instituit în legislaţia lor obligativitatea participării la alegeri pentru a combate această lipsă de responsabilitate a cetățenilor.

Tinerii sunt de părere că, votul trebuie privit ca o obligaţie morală şi datorie civică a fiecăruia. Anume tinerii sunt promotorii schimbărilor şi reformelor, iar una din modalitățile prin care pot face acest lucru, este participarea lor la alegeri.

Participanții au primit și câte un pliant despre proiect și ceea ce trebuie să cunoască despre procesul electoral. „Votul tău e cel mai tânăr!” este motoul campaniei de informare și sensibilizare a tinerilor, care se desfășoară în luna curentă în localitățile raionului Soroca.

Proiectul ”Viitorul ales de tineri”, este finanțat de Departamentul de Stat și implementat de Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA.