„Indiferență” - o nouă istorie în cadrul campaniei media „Cunoaște-mă, Respectă-mă, Susține-mă!”



campania logo text jos webPentru a sensibiliza opinia publică față de persoanele cu dizabilități, Keystone Moldova a lansat campania media: “Cunoaște-mă, Respectă-mă, Susține-mă!”. În cadrul campaniei sunt prezentate istorii reale povestite chiar de către persoanele care le-au trăit. Mai jos vedeți istoria din această zi:

Indiferență

S-a întâmplat prin 2004. Aveam pneumonie și eram internat în spital. Acolo am cunoscut un prieten foarte bun. Eram doar noi doi în salon. El mă ajuta, îmi aducea mâncarea. Dar în ultimele zile pe care le-am mai petrecut în spital, prietenul meu a fost mutat în alt salon. În salonul meu veniseră mai mulți copii. Diferența dintre mine și ei era că eu eram unicul cu dizabilități.

Într-o zi, eu stăteam pe pat, mă odihneam. Ei erau afară. La un moment dat, au intrat în cameră, au început să râdă, au luat creioanele colorate, pe care mi le-au adus niște prieteni, și au început să mă deseneze. Am început să strig:

- Dați-mi pace!

Mă agitam, dădeam din mâini și din picioare, strigam și încercam, așa cum pot, să-i înlătur. Să mă bat nu puteam – am dizabilitate. A venit asistenta medicală și mi s-a adresat:

- Liniștește-te!

Copiii s-au oprit când a intrat asistenta. Eu încercam să-i explic asistentei că eu judec, știu ce spun, copiii nu-mi dau pace. Ea nu a luat nici o atitudine. A ieșit din salon. Copiii au început iar să râdă de mine.

Vadim

 

Campania se desfășoară în cadrul proiectului “Media și comunicare pentru o comunitate incluzivă”, implementat de Keystone Moldova, cu susținerea financiară a Fundațiilor pentru o Societate Deschisă / Inițiative în Media și Sănătate și a Fundației Soros-Moldova.