Inaugurarea Cortului Încurajării de la Linia Verde Antisuicid în inima capitalei



Cardddd

Comunicat de presă

14 mai, 2015, Chișinău - În contextul Zilei Internaționale a Familiei, 15 mai 2015,  consilierii voluntari de la Linia Verde Antisuicid din cadrul Asociației Obștești „Altruism” vin mai aproape de toate persoanele care au nevoie de încurajare, instalând Cortul Încurajării în Scuarul de la Porțile Sfinte (Arcul de Triumf). Între orele 13.00 și 19.00  încurajatorii anonimi ai Liniei Antisuicid vă așteaptă să facem cunoștință.

Vă invităm să colorăm împreună spațiul terapeutic al Cortului Încurajării în culorile speranței. Veniți să lăsați un mesaj pozitiv sau un desen pe cort. Instrumentele pentru colorat vor fi pregătite de către organizatori.

Până în luna octombrie inclusiv, în prima sâmbătă a fiecărei luni (6 iunie, 4 iulie, 1 august, 5 septembrie și 3 octombrie) poți veni la Cortul Încurajării pentru a beneficia de suport emoțional, pentru a discuta, a fi ascultat și îmbrățișat.

Totodată, vă informăm că la Cortul Încurajării va exista o listă de înregistrare a doritorilor de a participa la instruire pentru a deveni consilieri voluntari la Linia Antisuicid.

Vă amintim că Linia Verde Antisuicid din R. Moldova a fost lansată în decembrie anului 2012. În doi ani și jumătate de existență peste 700 de persoane au apelat la serviciu de suport emoțional al Liniei.

Încurajăm persoanele, care trec prin situații dificile ale vieții, se confruntă cu gânduri suicidare, au avut tentative de suicid sau au pierdut persoane apropiate prin suicid, să apeleze la ajutor specializat pentru a primi susținere emoțională prin chat-ul anonim al Liniei Verzi Antisuicid pe site-ul www.pentruviata.md  în orele de seară 19.00-21.00.

Pentru contact – ajutor@pentruviata.md, 060806623, www.pentruviata.md.

Persoana de contact – Liuba Ceban

Vă rugăm să distribuiți această informație! Vă mulțumim!