Ștefan își spune istoria în cadrul campaniei media „Cunoaște-mă, Respectă-m, Susține-mă!”



Keystone Moldova a lansat campania media „Cunoaște-mă, Respectă-mă, Susține-mă!”. Scopul acestei campanii este de a sensibiliza opinia publică față de persoanele cu dizabilități. Una dintre activitățile campaniei media este publicarea istoriilor personale ale tinerilor cu dizabilități, povestite conform tehnicii storytelling.

Astăzi vă invităm să aflați istoria lui Ștefan:

Ploaia

 

Anul trecut am fost angajat la o companie pentru trei luni de zile. Eu locuiesc împreună cu o fată cu dizabilități fizice și noi ne duceam la lucru cu taxi-ul.

Într-o zi ploua și a venit un taxi cu un șofer nu prea plăcut. În primul rând - nu a parcat automobilul așa cum ar fi trebuit. Afară ploua, iar el l-a lăsat în stradă, în loc să-l dea mai aproape de noi.

Ne-am urcat în taxi. Eram eu, colega mea de apartament și încă două fete, utilizatoare de scaun rulant. Cât eram pe drum, colega mea l-a rugat să închidă ferestrele, ca să nu răcească (pentru ea e o problemă mare atunci când răcește). Șoferul i-a răspuns că nu poate să facă asta, pentru că o să transpire geamurile. Pe lângă toate, șoferul mai și fuma la volan. Atunci colega mea l-a rugat să nu fumeze, însă el a refuzat.

Astfel, am ajuns la lucru. Afară ploua și mai tare. În mașină erau trei fete și eu eram unicul băiat. Am rugat șoferul să iasă cu mine, să mă ajute să scot scaunele rulante. El a refuzat, a spus că nu poate pentru că o să răcească. Eu, prin ploaie, singur, am deschis ușa, am scos scaunele rulante, am ajutat fetele. Apoi, nervos fiind, am trântit ușa automobilului.

De atunci nu l-am mai văzut.

Ștefan

Campania se desfășoară în cadrul proiectului “Media și comunicare pentru o comunitate incluzivă”, implementat de Keystone Moldova, cu susținerea financiară a Fundațiilor pentru o Societate Deschisă / Inițiative în Media și Sănătate și a Fundației Soros-Moldova.