Îmbunătățirea rolului avocaților publici în sectorul justiției



JUSTITIE

I.P. “Clinica Juridică Universitară” (CJU), organizaţie nonprofit cu sediul în mun. Bălţi, anunţă lansarea proiectului Îmbunătățirea rolului avocaților publici în sectorul justiției”, finanțat din fondurile Departamentul de Stat al SUA.

Proiectul va fi realizat în parteneriat cu Consiliul Național pentru Asistență Juridică Garantată de Stat pentru o colaborare cu Biroul Asociat de Avocați "Avocații Publici". Avocații publici vor fi reuniți la o instruire ce se va desfășura în perioada 10-12 iunie a.c. Scopul instruirii este de a consolida rolul avocaților publici în procesul de implementare a Strategiei de reformă a sectorului justiției. De asemenea, avocații vor fi instruiți să identifice deficiențele existente în sistemul de justiție tangențiale dreptului la apărare, prin urmare sporind implementarea reformelor și amplificând calitatea serviciilor prestate.

Cu efort comun, urmărim realizarea de astfel de obiective:

1.      Uniformizarea practicii privind constatarea deficienților din sistemul de justiție al Republicii Moldova ce au tangență cu dreptul la apărare;

2.      Combaterea izolării avocaților publici din regiunile țării;

3.      Diminuarea divergențelor în acordarea asistenței juridice garantate de stat de către avocații din regiune și cei din mun. Chișinău.

 Unul din dezideratele acestei colaborări este formarea unei înțelegeri mai bune a rolului avocaților publici în sistemul de asistență juridică garantată de stat, precum și în cadrul sistemului de justiție per  ansamblu. Ca rezultat, aceștia vor face față tuturor provocărilor în procesul de identificare a deficienților în sistemul de justiție.