La Cahul a fost creat Clubul Tinerilor EuroPromotori



La începutul lunii martie a.c. 20 de tineri din r. Cahul au fost selectaţi ca membri ai Clubului Tinerilor EuroPromotori.  Clubul este creat în cadrul proiectului „Uniunea Europeană mai aproape de cetăţenii R. Moldova”, implementat de A.O. “Perspectiva” din or. Cahul.

Timp de un an, membrii clubul vor participa la diseminarea informaţiei privind avantajele integrării europene a R. Moldova către locuitorii raionului Cahul.

Recent, în perioada 12-15 martie, a fost organizat un curs de instruire pentru cei 20 membri cu tema „Avantajele europenizării Republicii Moldova”.

Timp de 4 zile, expertul Tudor Cojocariu, reprezentant al Asociaţiei „Convergenţe Europene” din Bucureşti, a oferit informaţii la subiectele: Uniunea Europeană și Uniunea Vamală - comparații și contraste, Prevederile și impactul Acordului de Asociere (AA), UE, principalul donator și partener al RM, s.a.

Participanţii au fost încadraţi în activităţi interactive precum: dezbateri, discuţii, lucrul în grup, turul galeriei, astfel reuşind să transmitem informaţia tinerilor, ca ulterior să fie diseminată în următorele activităţi de informare din cadrul proiectului.

Acest curs de instruire a fost posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Opiniile exprimate aparţin A.O. ”Perspectiva” și nu reflectă în mod necesar poziţia USAID sau a Guvernului SUA.