Burse de Merit - pentru cei mai buni studenţi ai ţării a XIX-a aniversare!



poza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marţi, 3 martie 2015, 50 de studenţi de la 10 instituţii de învăţământ superior din ţară au intrat în posesia Bursei de Merit, oferită în cadrul Ceremoniei Festive organizate la Palatul Republicii de către Centrul de Informaţii Universitare. Cea de-a XIX-a ediţie a concursului s-a desfăşurat, tradiţional, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, cu suportul financiar al partenerilor programului, BC Moldova Agroindbank SA şi Compania Orange Moldova.

Cei mai buni studenţi şi masteranzi din ţară vor beneficia de 50 de burse în valoare de 12000 lei fiecare. În cadrul acestei ediţii a concursului şi-au depus dosarele 257 de studenţi şi masteranzi de la 16 instituţii universitare din Moldova, iar în rezultatul atât al evaluării dosarelor de aplicare, cât şi a prestaţiei candidaţilor la un test de cultură generală, 35 de studenţi din ultimul an de studiu, ciclul licenţă, de la 9 instituţii universitare şi 15 masteranzi de la 5 instituţii universitare din ţară au devenit finalişti ai programului Burse de Merit 2014. Cei 50 de învingători au fost selectaţi de către o Comisie de Experţi Independenţi, constituită din reprezentanţi ai comunităţii academice. Pe parcursul celor nouăsprezece ediţii anuale ale programului, peste 4500 de studenţi au participat la concurs, dintre care 1230 de studenţi au beneficiat de Burse de Merit, iar Ceremonia Festivă de decernare a burselor a devenit un eveniment remarcabil în viaţa universitară din Moldova.

Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere al BC Moldova Agroindbank SA: „Moldova Agroindbank este o bancă inovaţională care cunoaşte în ultimul timp o dezvoltare dinamică, de aceea susţinerea tinerilor inteligenţi şi talentaţi, care au gîndire critică, dar optimistă, cu perspectivă pentru ţara noastră este o misiune firească pentru noi. În acest sens, investiţiile făcute de Moldova Agroindbank în realizarea Programului, pe parcursul a 14 ani consecutiv, reprezintă contribuţia instituţiei noastre în crearea unei perspective de dezvoltare durabilă a Republicii Moldova”.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova: „Prin acest suport acordat tinerei generaţii ne reconfirmăm angajamentele asumate prin strategia noastră de RSC. Suntem mîndri să susţinem acest proiect pentru al 11-lea an consecutiv, contribuind astfel la promovarea studiilor de calitate, la încurajarea studenţilor să devină mai competitivi, mai ambiţioşi, şi respectiv specialişti bine pregătiţi. Resursele umane sunt cea mai mare valoare a unei ţări, iar noi suntem siguri că aceşti tineri vor contribui la dezvoltarea Republicii Moldova pe viitor”.

Angela Muşet, Director Centrul de Informaţii Universitare: „Ca şi ediţiile anterioare ale concursului, actuala ediţie nu ne-a dezămăgit, calitatea dosarelor şi nivelul cunoştinţelor prezentate de către participanţi fiind la un nivel foarte înalt. Studenţii din Moldova dau dovadă de faptul că şi la noi în ţară se face carte, iar programul Burse de Merit ţine să-i aprecieze pentru efortul depus în procesul de studii şi pentru dorinţa de a-şi aprofunda cunoştinţeţe şi aptitudinile, prin implicarea în diverse activităţi extracurriculare. Cu prilejul sosirii primăverii şi sărbătoririi Mărţişorului, doresc acestor tineri succese mari pe viitor şi asemeni unor muguri să înflorească, iar ulterior să fructifice rezultatele muncii, devenind specialişti calificaţi în domeniile selectate. De asemenea vreau să aduc sincere mulţumiri partenerilor fideli ai programului, BC Moldova Agroindbank şi companiei Orange Moldova atît pentru susţinerea acestui program de burse, cît şi pentru încrederea de care dau dovadă investind în tinerii din Moldova, în speranţa de a făuri un viitor mai bun aici, în ţară.”

Sponsori: BC Moldova Agroindbank SA şi Compania Orange Moldova.

Parteneri media: Compania „Teleradio-Moldova”, Revista Săptămîna, Cotidianul Timpul, Ziarul de Gardă şi Agenţia de presă IPN.

Parteneri: Asociaţia Naţională a Tinerilor Istorici din Moldova, Agenţia de publicitate „Kim Art” şi OWH TV Studio.

Programul Burse de Merit a fost lansat în anul 1996 la iniţiativa Fundaţiei Soros-Moldova pentru a încuraja performanţele academice, ştiinţifice şi extracurriculare ale studenţilor din Moldova. Din anul 2001 această iniţiativă este susţinută de BC Moldova Agroindbank SA, iar din 2004 - şi de compania Voxtel, acum Orange Moldova. Din anul 2003 concursul Burse de Merit este organizat de către Centrul de Informaţii Universitare, sub egida Consiliului Rectorilor din Republica Moldova.