Ultimile pregătiri de campania de promovare a valorilor europene în şcolile din localităţile raionului Cahul



În cadrul proiectului “Promovarea Uniunii Europene în școlile din Republica Moldova“, implementat de Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Ministerul Tineretului şi Sportului – cu suportul financiar al USAID, FHI 360 – se prevede şi compania de promovare a valorilor europene în şcolile din localităţile raionului Cahul.

Responsabilii de desfăşurarea companiei - Natalia Crasilnicov, coordonatorul raionului Cahul şi Zinaida Brânza, specialist principal-metodist al Direcţiei de Învăţământ Cahul - s-au întrunit pe data de 09 februarie a.c. pentru a concretiza planul de acţiuni a companiei de promovare a valorilor europene în şcolile din localităţile raionului Cahul, parte component a proiectului “Promovarea Uniunii Europene în școlile din Republica Moldova“. În cadrul şedinţei s-a discutat disponibilitatea de a începe lucrul cu directorii educativi din raion - promotorii valorilor europene în școli.

„Avem nevoie de comportamente civice corecte. Şi dacă ne mai  dorim să fim cetăţeni   europeni, semnificaţiile conceptului de "cetăţenie" trebuie să fie clar definite: de la accentul pe obligaţiile cetăţenilor, la drepturile acestora, de la valenţele patriotice ale cetăţeanului la competenţele bunului cetăţean. Aflându-ne  în procesul de integrare in Uniunea Europeană  e necesar să formăm micii cetăţeni  bazându-ne pe cele 6 valori democratice: Demnitate, Libertate, Egalitate, Solidaritate, Cetăţenie şi Justiţie” – susţine Natalia Crasilnicov, coordonatorul raionului Cahul al proiectului “Promovarea Uniunii Europene în școlile din Republica Moldova“.

 Pentru mai multe informaţii privind compania de promovare a valorilor europene în şcolile din raionul Cahul, puteţi contacta coordonatorul raionului Cahul al proiectului “Promovarea Uniunii Europene în școlile din Republica Moldova“.

 Această activitate a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparțin Consiliului Național al Tineretului din Moldova și nu reflectă în mod necesar poziția USAID sau a Guvernului SUA.

Contacte:

Tel: (373299) 27617;

Mob: 078361516;

E-mail: artena@mail.ru

Persoana de contact: Natalia Crasilnicov