Modulul I al Trening-ului pentru OSC-urile din domeniul dizabilității în advocacy și mobilizarea constituenților (regiunea Centru)



 

FHI360 Blank logo

Vineri, 31 octombrie 2014, Centrul de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități (CAJPD) a desfășurat primul modul al Trening-ului  pentru OSC-urile din domeniul dizabilității în advocacy și mobilizarea constituenților (regiunea Centru).

Evenimentul a fost realizat în incinta sediului CAJPD  (str. Pușkin 16, mun. Chișinău), în cadrul proiectului „Creșterea gradului de participare a persoanelor cu dizabilități în procesele de politici publice, realizat cu suportul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și FHI 360.

Cele 4 sesiuni ale modulului, au cuprins subiecte ce țin de campaniile de advocacy: obiectivul de advocacy, țintele și etapele campaniei de advocacy, planificarea campaniei de advocacy, metode și tehnici de advocacy, etc.

Scopul trainingului a constat îninstruirea reprezentațiilor OSC-lor din domeniul dizabilității, în subiecte ce țin de advocacy și mobilizarea constituenților. Au fost identificare principalele obiective de advocacy.

Avînd o particularitate aparte, participanții, au declarat că acest seminar este util pentru ei, întrucît sunt probleme la nivel local, regional, național care pot fi soluționate cel mai bine prin campanii de advocacy.

 ”Am avut șansa să aflu ce este o campanie de advocacy și cum ar trebui să fie aceasta planificată” – a menționat Costin Ana, reprezentanta Asociaţiei de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din satul Peresecina.

Vasile Pitel, președintele Asociației de Psihologie Aplicată și Științe Conexe din Moldova, ne-a comunicat că: ”...Marea parte din informația prezentată mi-a fost necunoscută pînă acum, chiar dacă am participat la campanii de advocay...”

Centrul de Asistenţă Juridică pentru Persoane cu Dizabilităţi este o organizaţie neguvernamentală care apără şi promovează drepturile persoanelor cu dizabilităţi în Moldova.

 Persoana de contact: Cenușa Olga,

Manager de proiect, Centrul de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități, Chișinău.

E-mail: cenusaolga@gmail.com, Tel./ fax. 022 28-70-90.

Acest training este posibil datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Opiniile exprimate aparţin Centrului de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități (CAJPD) şi nu reflectă în mod necesar poziţia USAID sau a Guvernului SUA.