Româna pentru asistenții sociali – un nou modul de perfecționare lingvistică



Asistenţii sociali sunt cei care intră în contact direct cu mulţi dintre oamenii din categoriile social-vulnerabile, de aceea cunoașterea limbii române, pentru ei, este o precondiție pentru a face această comunicare cât mai eficientă.

Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) organizează, pe 24 octombrie 2014, conferinţa de bilanţ al proiectului „Integrarea lingvistică a asistenţilor sociali din Republica Moldova", cu susținerea financiară a Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA).

În cadrul evenimentului, participanţii vor face un bilanţ al activităţilor proiectului, acesta având drept obiectiv integrarea socio-profesională a reprezentanților minorităților etnice din Republica Moldova, angajați sau viitori specialiști în domeniul asistenței sociale.

Proiectul lingvistic pentru asistenții sociali este unul novator pentru Republica Moldova. Acesta include elaborarea și integrarea modului de instruire la distanță, nivelul C1 Româna pentru asistenții sociali, în platforma existentă invat.antem.org și oferirea de șanse beneficiarilor să studieze, gratis, limba română pentru dezvoltarea competenților lingvistice și profesionale.

La eveniment sunt invitaţi dl Nicolae Stoianov, Vicebașcan UTAG, Ludmila Burlaca, șeful Direcţiei Relaţii Interetnice şi Funcţionarea Limbilor (BRI), Stela Mocanu, director executiv al Centrului de Guvernare Electronică, șefi ai instituțiilor și direcțiilor de învățământ, experți, traineri și beneficiari ANTEM ș.a.

Pentru informații adiționale ne puteți contacta la tel.: 022 24-57-12 sau prin e-mail: antem.moldova@gmail.com