160 de copii şi tineri din Orhei, Străşeni, Ialovei şi Chişinău au beneficiat de proiectul “Aducem schimbarea prin teatrul social”, implementat de către Programul Access al Consiliilor Americane pentru Învăţămînt Internaţional din Modova



Recent  a finalizat proiectul “Aducem schimbarea prin teatrul social”, implementat de către Programul Access   al Consiliilor Americane  pentru Învăţămînt Internaţional din Modova  şi finanţat de către Fondul Internaţional Outreach al Consiliilor Americane.

Drept beneficiari  ai acestui proiect au fost 60 de tineri din orfelinatele din Străşeni, Orhei şi Ialoveni, prin eforturile cărora a fost atins scopul major al proiectului , care rezidă în sporirea responsabilităţilor civice si a atitudinii positive a tinerilor faţă de problemele  sociale ale societăţii actuale prin intermediul  teatrului social, ce oferă  soluţii constructive şi optimale pentru cele  mai dificile situaţii din viaţa de zi cu zi,  legate de discreminare, intoleranţă sau nedreptate socială.

Drept finalitate a proiectului “Aducem schimbarea prin teatrul social” au fost 3 piese  elaborate de către grupul de participanţi (“Curcubeul”, “Nourul invidios” şi “Răţuşca cea urîtă”), prezentate unui public activ şi participativ de cca 100 copii din cadrul Centrului pentru reabilitare socială a copiilor “Casa Gavroche” şi a Grădiniţei nr.8 “Albinuţa” din mun. Chişinău.

 Rezultatele proiectului au fost diseminate  pe blogul You Do Change the World şi pagina web a Consiliilor Americane din Moldova.

Proiectului “Aducem schimbarea prin teatrul social” reprezintă o modalitate creativă şi inovativă de predare a unor lecţii de viaţă utile copiilor, oferind participanţilor posibilitatea de aşi încerca puterile  în calitate de dramaturg, designer de costume, actor sau spectator. El a contribuit atît la dezvoltarea creativităţii tinerilor, cît şi formarea a unei atitudini constructive faţă de problemele sociale existente, care sunt văzute a fi soluţionate eficient prin eforturile personale şi dorinţa de a face schimbare. 

 

Articol adaugat de: Olga Morozan