Campania de salubrizare de toamnă realizată cu succes în sudul Moldovei



DSC 0047

La data de 26 septembrie 2014, Centrul Național de Mediu în colaborare cu autoritățile publice locale și instituțiile de învățământ din bazinele râurilor Tigheci și Larga au organizat  Campania de Salubrizare de Toamnă în bazinele râurilor Tigheci și Larga.

În acțiunile de salubrizare a malurilor râurilor Tigheci și Larga dar și a porțiunilor adiacente râurilor au fost mobilizați circa 1000 de tineri care își fac studiile în gimnaziile și liceele din regiune. Campania de salubrizare s-a desfășurat în 12 localități din raioanele Cantemir (Porumbești, Cania, Cantemir,  Stoianovca, Lingura, Cîrpești, Tartaul, Ciobalaccia, Gotești) și Leova (Băiuș, Iargara, Tigheci).

Echipa Centrului Național de mediu aduce mulțumiri tinerilor care s-au implicat activ în aceste activități, autorităților locale din fiecare localitate și echipelor manageriale a instituțiilor de învățământ care au reușit să mobilizeze tinerii la curățarea malurilor râurilor de deșeuri.

Acțiunea face parte din cadrul proiectului "Promovarea managementului durabil a resurselor de apă în partea de sud a Republicii Moldovei" și este co-finanțat de Agenția de Dezvoltare a Austriei în Republica Moldova și Fundația americană EcoCatalyst Foundation