ACCESIBILITATEA- un lux în Republica Moldova



200x100px 02Coaliția Nediscriminarea organizează marți, 22 iulie, clubul de presă cu genericul ACCESIBILITATEA- un lux în Republica Moldova. Evenimentul se va desfășura în sala de conferințe a Centrului de Informare și Documentare NATO cu începere la ora 12.00.

La eveniment sunt așteptați reprezentați ai Direcţiei generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare din cadrul Primăriei Municipiului Chișinău, Inspecția de stat în construcții, Centrul pentru drepturile omului, Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, ONG-uri de profil care vor discuta adaptarea cladirilor cu rampe de acces, în special instituțiile medicale, farmacii, instituții de învățămînt, instituțiile de stat, etc.

La fel, se va discuta forma de conlucrare dintre instituțiile de stat și companiile de imobil, monitorizarea și darea în exploatare a imobilelor, sesizările parvenite la adresa autorităților și instituțiilor de profil cît și standartele de creare a rampelor de acces.

În cadrul clubului, va fi prezentat rezultatul unui caz de litigare strategică și anume tranzacția de împăcare dintre rețeaua de farmacii FELICIA și Coaliția Nediscriminare prin care FELICIA, în decurs a trei ani, va adapta întreaga rețea cu rampe de acces conform standartelor.

Pentru confirmarea participării dar și alte detalii contactați Elena Nofit la numărul de telefon 069749924 sau la adresa elena.nofit@nediscriminare.md